Tudtad, hogy a csicseriborsó fehérjetartalma a hússal is vetekszik? Itt a duplán fehérjés csicseri keksz, amivel egy étkezést lazán kiválthatsz…
A csicseriborsó elsősorban az arab világban igen közkedvelt csemege, de már idehaza is szinte valamennyi hipermarketben száraz vagy konzerves formában fellelhető. 100 grammjában nem kevesebb, mint 20.5 g fehérje van, ami gyakorlatilag a hússal vetekszik, ezért a vegetáriánus étrendbe is tökéletesen megállja helyét.
Kissé édeskés íz világa elsősorban a dióra emlékeztet, így felhasználásának csak a fantázia szab határt. Készíthetünk belőle levest, ragut, salátát vagy vagdaltat (falafel) avagy az igen közkedvelt pástétom a humusz is ebből tevődik össze.
Most azonban egy proteinben igen bővelkedő csicseriborsós csokis kekszet hoztam, amitől garantáltan órákig nem leszel éhes.
A tápérték adatok a TELJES mennyiségre vonatkoznak, ezt oszd le azzal, ahány kekszet készítesz! A csoki CH-nál a poliolokat le kellene vonni mert így fals. Ez 17,4 amúgy!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 200 gramm száraz csicseriborsó ami főve 600g-nak megfelelő adag (ne ijedj meg ha Neked konzerves van és az más kiszerelésű, mivel a fő összetevő ez, és a többi csak kiegészítő így minden maradhat a leírt mennyiségben)
- 1 adag Peak Vegan Protein Fusion növényi fehérjepor vegetáriánusoknak csokoládé álom doboz 1000g
- 2 evőkanál Peak Peanut Butter mogyoróvaj vagy wheytella - ha nem vagy vegan 🙂
- 1 kiskanál cukrozatlan Holland kakaópor
- ízlés szerint édesítő
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 evőkanál útifű maghéj
- ízlés szerint vanília aroma
- fél tábla cukormentes étcsoki
Hozzávalók
|
- Izzítsd be a sütőt 180 fokra, amiben 15-20 percig fogod sütni a kekszeket.
- Ezután a csoki kivételével mindent önts egy tálba és botmixerrel turmixolj össze.
- Ha nem elég édes mehet még bele édesítőszer! Avagy túl sűrű? Egy csepp növényi tej vagy víz nem fog ártani. Ezután sütőpapírral béleld ki a tepsit és kanalazd szépen egymás mellé kb. egyforma nagyságban.
- TIPP: a törésmentes kekszek végett inkább kisebb adagokat porciózz! Végül a csokit tördeld fel apróbb darabokra és nyomkodd bele a masszába.
- Told be sülni, és olyan 15-20 perc alatt megpirul, de nem lesz kemény. Ebben az esetben is vedd ki, mert utána tovább fog még keményedni.