-+=
Olvasási idő: 2 perc

A farsangi időszak (január 6-tól hamvazószerdáig) a farsang a bálok, táncmulatságok,  jelmezes- álarcos alakoskodások  időszaka, melynek fontos kelléke a farsangi fánk. Ne hagyd kis Te sem, de vonalaidra vigyázván próbáld ki a diétás változatát!

Farsangi fánk

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze vaníliás fehérjepor (fehérje típustól függ, hogy ez hány gramm. A lassú felszívódású, kazein alapú fehérjék sűrűbbek, míg a tejsavó fehérjék inkább hígabb szerkezetűek oldódás után. Előbbiből kevesebb, utóbbiból többre lesz szükséged.)
  • negyed teáskanál szerecsendió
  • 2 teáskanál sütőpor
  • kis só
  • 2 evőkanál alacsony zsírtartalmú joghurt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • ízlés szerint folyékony cukorhelyettesítő
  • kókuszzsír a sütéshez

Tippek a borításhoz, mázhoz:

  • görög joghurt
  • fehérjepor
  • ízlés szerint porcukor helyettesítő, eritrit őrölve
  • némi fahéj
  • kókuszreszelék
  • cukormentes étcsoki
  • kalóriamentes lekvár

Farsangi fánk fehérjével

Így készítsd el a diétás farsangi fánkot:

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

  1. Keverd össze a száraz hozzávalókat; a fehérjeport, szerecsendiót, sütőport, sót. Elegyítsd el a nedves összetevőket is, tojást, joghurtot, édesítőt és a vizet, majd öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz, és habverővel jól keverd össze az egészet.
  2. Egy mély serpenyőben olvassz fel kókuszzsírt. Amikor az olaj kb. 180 fokos, tegyél bele egy evőkanálnyi tésztát (akkor jó, ha beledobva egy kis tésztát már erősen sistereg). A tészta fel fog fújódni. Ha hagyod a zsírt 190 fok fölé melegedni, akkor ugyan nagyon gyorsan kisül majd, de levegősebb lesz a tésztája.
  3. Ha az alsó oldala barnára sül (körülbelül 1 perc, plusz-mínusz 20 másodperc, az olaj hőmérsékletétől függően), fordítsd meg a fánkot. További 30-45 másodperc sülési idő múlva már kész is a fánk.
  4. Vedd ki a serpenyőből. Bármilyen rácsra téve könnyen hűthető. Ha papírtörlőt használsz a kókuszzsír felitatásához, ne tartsd a fánkon túl sokáig, mert elveszíti a ropogósságát. Ebből a mennyiségből kb. 12 kicsi fánkod lesz, egyenként kb. 3-4 cm átmérőjűek.

Díszítés:

Fahéj és édesítő keveréke: őrölj le por állagúra eritrit édesítőt, keverj hozzá fahéjat és szórd meg a fánkot tetejét.

Fehérjés-joghurtos máz: 1-2 ek. joghurthoz keverj hozzá annyi tetszőleges ízesítésű fehérjeport, hogy egy sűrű krémet kapj. Kend meg vele a fánkok tetejét.

Ettől függetlenül bármivel díszítheted, akár belemárthatod cukormentes olvasztott étcsokiba, szórhatsz rá kókuszreszeléket, vagy akár kalóriamentes lekvárral is megkenheted.

Ez egyetlen rossz dolog benne, hogy sajnos nem tárolhatóak jól, ezért pár órán belül edd meg őket! Bár ezzel szerintem nem lesz gond!

Jó étvágyat, vidám farsangolást!

protein_fank_farsangi_recept

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.