-+=
Olvasási idő: 2 perc

Szerettem volna valami tavaszias, sonkás, tojásos receptet kipróbálni. Találtam is egy nagyon jót, sokat nem változtattam rajta és nagyon szépen sikerült.

Mutatós, így jó lehet akár különleges alkalmakra is elkészíteni – de Húsvét után, utólag is jó recept a sok főtt tojás és sonka felhasználására. 🙂 Hidegen és melegen egyaránt finom, így akár egy hidegtál része is lehet, akár az uncsi csirke-rizs menü kevésbé uncsi része. 😉

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Tápanyagadatok
Húsvéti csirkemell pástétom
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 94 Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4,6g 6%
Szénhidrát 0,7g 0%
Fehérje 11g 22%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 500 gramm csirkemell filé
  • 4 db főtt tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 200 gramm szeletelt sonka
  • 200 gramm főzőtejszín (22%-ost használtam)
  • ízlés szerint zöldfűszerek (petrezselyem, medvehagyma)
  • ízlés szerint só, bors
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 500 gramm csirkemell filé
  • 4 db főtt tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 200 gramm szeletelt sonka
  • 200 gramm főzőtejszín (22%-ost használtam)
  • ízlés szerint zöldfűszerek (petrezselyem, medvehagyma)
  • ízlés szerint só, bors
Elkészítés
  1. Szükség lesz egy püspökkenyér formára (én szilikont használtam, ha nem az, akkor némi zsiradék, pl. olajspray is kell), egy nagy, viszonylag magas falú tepsire, alufóliára és egy botmixerre.
  2. A sütőformát béleld ki sonkaszeletekkel: először az alját, utána az oldalait. Jó, ha négyszög alakú szeletekkel dolgozol, kerekkel nehezebb dolgod lesz.
  3. A csirkemellet vágd pici kockákra, majd a tejszínnel és a két tojásfehérjével, valamint sóval és borssal turmixold össze.
  4. A zöldfűszereket vágd apróra és keverd a húspépbe.
  5. Tedd a massza felét a sonkával kibélelt sütőformába, majd tedd a közepébe sorba a főtt tojásokat.
  6. Utána fedd be őket a maradék hússal, végül hajtsd rá az oldalt kilógó sonkaszeleteket és a tetejét is fedd be sonkával.
  7. A sütés/párolás 180 °C-ra előmelegített sütőben fog történni. A püspökkenyér formát fedd be alufóliával, majd helyezd egy magas falú tepsibe.
  8. Önts annyi forró vizet a tespibe, hogy a sütőforma feléig érjen. Így tedd az egészet a sütőbe kb. 45 percre. Ha elkészült, nagyon óvatosan vedd ki (nem lenne jó, ha a forró vízzel picit is leöntenéd magad), majd hagyd egyben kihűlni. Az alufóliás részre érdemes valami nehezéket tenni, pl. üvegeket. Érdemes kb. fél napig, vagy ha este sütötted, egy éjszakára így hagyni.
  9. Hidegen nagyon szépen ki tudod majd fordítani a kész pástétomot a formából.
  10. Vékony szeletekre vágva tálald. Nekem 16 szeletem lett. Nagyon jó hidegen zöldségekkel, pékáruval, de akár melegen is pl. rizzsel és salátával.

Desszert recept ITT!

csirkemell őzgerincformában

Sonkás csirkemell őzgerincformában

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.