Csirkemell új formában! Őzgerincben, akár a Húsvétról megmaradt tojások és sonkahegyek felhasználására is tökéletes, isteni finom receptet hoztunk Neked!
Csirkemell új formában! Őzgerincben, akár a Húsvétról megmaradt tojások és sonkahegyek felhasználására is tökéletes, isteni finom receptet hoztunk Neked!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Szerettem volna valami tavaszias, sonkás, tojásos receptet kipróbálni. Találtam is egy nagyon jót, sokat nem változtattam rajta és nagyon szépen sikerült.
Mutatós, így jó lehet akár különleges alkalmakra is elkészíteni – de Húsvét után, utólag is jó recept a sok főtt tojás és sonka felhasználására. 🙂 Hidegen és melegen egyaránt finom, így akár egy hidegtál része is lehet, akár az uncsi csirke-rizs menü kevésbé uncsi része. 😉
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Tápanyagadatok
Húsvéti csirkemell pástétom
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 94Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4,6g6%
Szénhidrát 0,7g0%
Fehérje 11g22%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Szükség lesz egy püspökkenyér formára (én szilikont használtam, ha nem az, akkor némi zsiradék, pl. olajspray is kell), egy nagy, viszonylag magas falú tepsire, alufóliára és egy botmixerre.
A sütőformát béleld ki sonkaszeletekkel: először az alját, utána az oldalait. Jó, ha négyszög alakú szeletekkel dolgozol, kerekkel nehezebb dolgod lesz.
A csirkemellet vágd pici kockákra, majd a tejszínnel és a két tojásfehérjével, valamint sóval és borssal turmixold össze.
A zöldfűszereket vágd apróra és keverd a húspépbe.
Tedd a massza felét a sonkával kibélelt sütőformába, majd tedd a közepébe sorba a főtt tojásokat.
Utána fedd be őket a maradék hússal, végül hajtsd rá az oldalt kilógó sonkaszeleteket és a tetejét is fedd be sonkával.
A sütés/párolás 180 °C-ra előmelegített sütőben fog történni. A püspökkenyér formát fedd be alufóliával, majd helyezd egy magas falú tepsibe.
Önts annyi forró vizet a tespibe, hogy a sütőforma feléig érjen. Így tedd az egészet a sütőbe kb. 45 percre. Ha elkészült, nagyon óvatosan vedd ki (nem lenne jó, ha a forró vízzel picit is leöntenéd magad), majd hagyd egyben kihűlni. Az alufóliás részre érdemes valami nehezéket tenni, pl. üvegeket. Érdemes kb. fél napig, vagy ha este sütötted, egy éjszakára így hagyni.
Hidegen nagyon szépen ki tudod majd fordítani a kész pástétomot a formából.
Vékony szeletekre vágva tálald. Nekem 16 szeletem lett. Nagyon jó hidegen zöldségekkel, pékáruval, de akár melegen is pl. rizzsel és salátával.
Mimi vagyok, személyi edzőként dolgozom. A rendszeres testmozgás és az egészséges életmód tízes éveim közepe óta kiemelt része az életemnek. Célom, hogy sikerüljön megszerettetnem veled a rendszeres sportot, az egészséges életvitelt, hogy azt ne kötelező kínszenvedésként éld meg, hanem a mindennapi életed természetes részévé váljon. Az edzés mellett a hobbim a sütés-főzés, az új reform alapanyagok kipróbálása és ezekből egészséges sütireceptek kikísérletezése, melyekből itt a Peak oldalán is megosztom veled a legjobbakat.