Alapvetően nem vagyok egy nagy Gombóc Artúr. Nem szeretem sem a csokifagyit, sem a csupacsokis finomságokat, ha csokit eszem akkor is maximum étcsokoládét…1-2 kockát.
Most valamiért mégis nagyon megkívántam valami extra csokis édességet, ami mégsem csöpög az édességtől.
Egy nagyon egyszerű, gyors, egészséges és nagyon csokis receptet dobtam össze:
-Amit nem kell sütni
-Nem kell hozzá liszt
-Nem kell hozzá tojás
-Természetesen hozzáadott cukor sem
Előkészítés | 10 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
db
|
- 110 gramm mandula
- 100 gramm zabpehely
- 80 gramm datolya
- 15 gramm cukormentes kakaópor
- 120 gramm zsírszegény mascarpone
- 100 gramm Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém
- eritrit
Hozzávalók
Hozzávalók a kosárkákhoz
Hozzávalók a töltelékhez
|
- Az alaphoz ledaráljuk a mandulát és a zabot majd elkeverjük benne a kakaóport is.
- Miután ez megvolt a datolyát szintén daráljuk és mikor már nem viszi a kés, apránként hozzáöntjük a mandula-zab keverékét.
- Hasonló állagot kell elérnünk mint a hagyományos keksztekercs tésztájánál.
- Ha ez sikerült, olaypray-vel kifújunk 10 db kosárka formát és belenyomkodjuk a tésztát.
- A töltelékhez pedig összekeverjük az étcsokikrémet a mascarpone krémmel majd megtöltjük vele a 10 db kosárkát.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük és fogyaszthatjuk is.