-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nem tagadom, nagy rajongója vagyok a krémeseknek… bármikor felfüggesztem a diétát 🙂 A Cukrászsulis évek alatt sok sok tutibiztos receptet zsebeltem be – például ezt a BEJGLI receptet is, aminek pontos menetét itt egy pdf-ben letölthetitek – és hát a krémes… mondta a tanár, ez a “rizikó” süti, mert mindenkinek szétfolyik elsőre… 🙂

JELENTEM NEM! A híres Russwurm cukrászda receptjét követtem – és ez elsőre pazar lett. A rizikó a tojásfehérje hőkezelése, összekavarása szokott lenni – no az itt nincs, mert tejszínnel lazítottuk a krémet – és én a biztosnság kedvéért, rost alapú fehérjeporral és zselatin lappal is megtámogattam 🙂

Még pár dolog:

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

leveles tészta az eredeti, én ezt házilag hajtogattam. Ha nincs gyakorlatod, akkor a bolti leveles tésztát keresd – van már light verzió is! Vagy nagyon kezdőknek “hamis” krémes: kekszekkel rakd le 😉

Ha tudsz leveles tésztát készíteni – ezekkel az arányokkal hajtogass: 250g liszt – 250g vaj – 125 ml víz – 5ml ecet

— a krém 100% cukormentes és így is STABIL!

a Peak MADÁRTEJES kazeinjét használtam plusz VANÍLIA forrásnak és STABILIZÁLÁSRA, hiszen ebben kazeinben olyan rostok vannak, amik segítenek megkötni, pudingosítani a folyós cuccot. Plusz azért javítja a sütike tápértékét az a plusz fehérje!!!


Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 1 csomag light leveles tészta
  • 8 db tojássárgája
  • 800 ml tej
  • 120 gramm keményítő vagy pudingpor
  • 50 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor madártej
  • 600 ml habtejszín (30%)
  • 4 db lapzselatin
  • ízlés szerint édesítő
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 1 csomag light leveles tészta
  • 8 db tojássárgája
  • 800 ml tej
  • 120 gramm keményítő vagy pudingpor
  • 50 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor madártej
  • 600 ml habtejszín (30%)
  • 4 db lapzselatin
  • ízlés szerint édesítő
Elkészítés
  1. A leveles tésztád nyújtsd kb 3mm vékonyra, tedd egy tepsire és süsd ki. Azt nézd meg, hogy a választott tortaforma ráférjen 2x legalább.
  2. A krémhez tegyél fel 700 ml tejet forralni az édesítővel. 100 ml tejet a tojássárgával és a pudinggal keverj el.
  3. Ha forr a tej, keverd hozzá a pudingos sűrítő anyagot, és forrald fel bugyogásig.
  4. (Közben a tejszínt kezd el felverrni, ha van erre külön kezed, robotgéped)
  5. A zselatin lapokat áztasd hideg vízbe, majd a forró pudingba kavard el. A kazeint ezután kavard hozzá.
  6. Ha hűlt a krém picit, akkor dolgozd bele a tejszínt. Itt kóstolgasd, elég édes-e.
  7. Mehet a rétegezés: vágj kötbe egy tortalapnyi vajaslapot, erre menjen a krém fele. Vágj ki még egy tortalapot - ezt tedd félre. A maradék vajas lapot tördeld középre, és mehet rá a aradék krém. A végén az utolsó kerek vajas lappal zárd - én felvágva tettem rá, hiszen így könnyebb lesz vágni.
  8. 1 éjszakára tedd a hűtőbe!

cukormentes krémes

cukormentes házi krémes

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!