Puha, krémes, roppanós és babarózsaszín egyben! Ezt tudja a meringue krémes piskótarolád.
Puha, krémes, roppanós és babarózsaszín egyben! Ezt tudja a meringue krémes piskótarolád.
-+=
Olvasási idő: 2perc
A piskótatekercs az én igazi jolly jokerem. A legfontosabb, hogy könnyen és hamar elkészül. Bármilyen töltelékkel megállja a helyét és sokkal izgalmasabb mint egy hagyományos piskóta.
Emellett pedig ez egy olyan desszert ami egészséges alapanyagokra cserélve ( ez esetben fehérliszt helyett zabliszt és cukor helyett eritrtit) sem veszít az ízélményből, így nálunk szívesen eszi az is aki amúgy nem szereti ezeket a megreformált desszerteket. Töltelékként most vaníliapudingos alapot választottam amibe belecsempésztem egy kis málnás habcsókkrémet!
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
1löttyintéscéklalé (Nem savanyított!)Csak a színe miatt
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a "cukorral" habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet,vizet és a sütőport is.
A felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk a masszával és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Elegyengetjük, hogy körülbelül mindenhol egyforma mennyiség legyen.
170 fokon 10-15 perc alatt kész.
Mikor épphogy elkezd barnulni a széle már jó!
Miközben sül a piskóta elkészítjük a pudingot a hagyományos módon.
Extraként pedig kerül bele egy nagyon kevés céklalé, hogy megadja ezt a szép rózsaszín árnyalatot.
Ha kész a puding hozzákeverjük a 2 evőkanál habcsókrémet is.
Kész a puding, kész a piskóta. Várunk körülbelül fél órát, hogy ne legyen tűzforró egyik sem.
A piskótatekercset én azonnal leszoktam szedni a sütőpapírról és egy tiszta konyharuhába feltekerve hűtöm.
Végül összeállítjuk a piskótatakercset. A tetejét is megkenjük krémmel és tetszés szerint lehet még díszíteni akár.
Én egy pici cukormentes kekszmorzsát szórtam még rá.
Nem vagyok edző vagy szakember, csak egy átlagos lány aki imád sütni, főzni és edzeni. Az évek során megszállottja lettem az egészséges életmódnak és a reform ételeknek. Nagyon fontosnak tartom, hogy az élet minden területén kihozzam magamból a maximumot, legyen az munka vagy éppen a saját testem/egészségem. Ha pedig a receptjeimmel, gondolataimmal motiválni tudok más nőket is, az külön öröm számomra.