A sokoldalú palacsinta por 🙂 Alapvetően a nagyi-féle csavarodós kakaós-lekváros-nutellás retro kedvencre lett kifejlesztve, mint egészséges alternatíva… de ugye ha egyszer beindul a fantázia, akkor miért is állnánk meg itt?
Már millió meg egyféle testet öltött sütikben a palacsinta por (volt már gofri, pite… sőt, képzeljétek, széles metélt is :O …) – hát mi tántorítson el bárkit is, hogy rétes készüljön belőle?
Bár az ötlet, miszerint palacsintából süssünk almás rétest, nem tőlem származik, de el lehet ezt készíteni simán a peak protein palacsinta porból.
Most almás vaníliás töltelékkel készítettem el. Amit még egy kevés vaníliás fehérje porral ízesítettem.
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
rúd
|
- 50 gramm Peak Pancake Gourmet palacsintapor 56% fehérjetartalommal
- 160 gramm mandulatej
- 340 gramm alma
- 40 gramm eritrit
- 10 gramm Peak Delicious Whey fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- eritrit
- kókuszzsír
Hozzávalók
A tészta
A töltelék
A tetejére
|
- A palacsinta port keverjük ki csomómentesre a mandulatejjel.
- Egy 25*35 cm- es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen öntsük bele a palacsinta tésztát.
- Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 10-12 percig. Akkor jó, ha már pirul a széle, de a sütési idő sütőtől függően eltérő lehet.
- Amíg sül, készítsük el a tölteléket. Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk az eritritet (ízlés szerint a mennyiség változhat) és a fehérjeport.
- Közepes lángon feltesszük főni, folyamatos kevergetés mellett. Ha megpuhult az alma, és összeértek az ízek akkor levesszük a tűzről, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
- Ha a réteslap megsült, teljesen kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt. A keskenyebb oldalánál megtöltjük az almás töltelékkel, majd feltekerjük mint a palacsintát. A tetejét lekenjük kókuszolajjal és előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük és megszórjuk porrá őrölt eritrittel.