-+=
Olvasási idő: 2 perc

A sokoldalú palacsinta por 🙂 Alapvetően a nagyi-féle csavarodós kakaós-lekváros-nutellás retro kedvencre lett kifejlesztve, mint egészséges alternatíva… de ugye ha egyszer beindul a fantázia, akkor miért is állnánk meg itt?

Már millió meg egyféle testet öltött sütikben a palacsinta por (volt már gofri, pite… sőt, képzeljétek, széles metélt is :O …) – hát mi tántorítson el bárkit is, hogy rétes készüljön belőle?

Bár az ötlet, miszerint palacsintából süssünk almás rétest, nem tőlem származik, de el lehet ezt készíteni simán a peak protein palacsinta porból.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Most almás vaníliás töltelékkel készítettem el. Amit még egy kevés vaníliás fehérje porral ízesítettem.

Tápanyagadatok
A sokoldalú palacsintapor! Miért is ne legyen belőle almás rétes?
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 291 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,2g 3%
Szénhidrát 48,3g 16%
Fehérje 22,11g 44%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
rúd
Hozzávalók
A tészta
A töltelék
A tetejére
  • eritrit
  • kókuszzsír
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
rúd
Hozzávalók
A tészta
A töltelék
A tetejére
  • eritrit
  • kókuszzsír
Elkészítés
  1. A palacsinta port keverjük ki csomómentesre a mandulatejjel.
  2. Egy 25*35 cm- es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen öntsük bele a palacsinta tésztát.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 10-12 percig. Akkor jó, ha már pirul a széle, de a sütési idő sütőtől függően eltérő lehet.
  4. Amíg sül, készítsük el a tölteléket. Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk az eritritet (ízlés szerint a mennyiség változhat) és a fehérjeport.
  5. Közepes lángon feltesszük főni, folyamatos kevergetés mellett. Ha megpuhult az alma, és összeértek az ízek akkor levesszük a tűzről, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
  6. Ha a réteslap megsült, teljesen kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt. A keskenyebb oldalánál megtöltjük az almás töltelékkel, majd feltekerjük mint a palacsintát. A tetejét lekenjük kókuszolajjal és előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük és megszórjuk porrá őrölt eritrittel.

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.