-+=
Olvasási idő: < 1 percEz a mini torta recept neked szól, ha nem akarsz egyszerre nagy adag süteményt csinálni, de azért mégiscsak alkotnál valami finomat. Kicsit diós, kicsit karamellás és ráadásul nagyon puha a tésztája. Pár perc előkészületet igényel, így ha esetleg meglepnéd gyorsan valamivel a párodat, akkor egy tökéletes választás lesz 🙂
Tápanyagadatok
Tökéletes tejkaramellás diós mini torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 585
Ebből zsírsavak (kcal) 225
% DV (napi érték)*
Összes zsír 25g
38%
Szénhidrát 57g
19%
Fehérje 23g
46%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
- 80 gramm rizsliszt
- 80 gramm zabliszt
- 20 gramm búzasikér
- 5 gramm sütőpor
- 70 gramm darált eritrit
- 200 gramm cukormentes mandulatej
- 50 gramm darált dió
- ízlés szerint Peak Tasty Drops karamell ízű édesítő 30 ml
- 2 db tojás
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekevered.
- A tojást szétválasztod, a sárgáját és a mandulatejet hozzáadod a száraz részhez, alaposan elkevered. A fehérjét kemény habbá felvered és összeforgatod óvatosan a tésztával. A kalóriamentes szirupból egy keveset a tésztába is tehetsz.
- Tetszőleges sütőformába öntöd és 180 fokon 20 perc alatt készre sütöd. Tetejét gyümölcsökkel díszíted és tejkaramellás sziruppal meglocsolod.