Biztos Veletek is volt már ilyen… szerelem első falásra 🙂 Mert bár kísérleti jelleggel csak egy estés kalandnak ígérkezett, de utána hosszú távú viszonyba keveredtünk. Ha este későn érsz haza, és reggel alig van valamire időd… ő akkor is ott lesz Neked. Ha fáradt vagy, ha diétázol, ha tömegelsz, ha nyűgös vagy, ha éhes vagy, ha páros vagy páratlan… kezdd vele a napod!
Miért ők a kiválasztottak?
A zabpehely: olcsó, egészséges, egyszerűen beszerezhető és sokrétűen felhasználható táplálék, mely rengeteg konyhai manőveredhez jól jöhet… például a tökéletes, tápanyag dús, napindító reggelidhez – de ezen túl, ha rendszeresen olvasod a blogot, akkor láthatod, mennyi sütikét is készítehetsz belőle 🙂
A chia mag: egészséges rostforrás, és a “jó” zsírsavak is megvannak benne, így egy reggelivel erről is gondoskodsz. Nem beszélve arról, hogy szuper nedvszívó, így ha a zabod sikeresen megéri a reggelt, akkor pudingosabbá teszi a végeredményt. 🙂
A túró: lassan felszívódó és ha jól választottál, akkor még zsírszegény fehérjeforrás is – ami alapvető, hogy minden nagyobb étkezésednél szerepeljen.
A fehérje por: ízesítésnek és a zsírszegény fehérjetartalom növelése végett van jelen. Ne feledd, ha diétázol, ha nem, az izomzatodra vigyázni kell, hiszen ez adja a formád, és támogatja a gyors anyagcserét! Testúlyonként nagyjából 2 g fehérjét kell bevinned, úgyhogy ezt mégéri már a reggelinél elkezdeni!
…és végül a NATURAL ANTIOXIDANTS gyümölcspor!
Valamiért nem tudok vitaminokat tabletta formájában bevenni…mindig elfelejtem, illetve valamiért a természetközelibb “por” formulákat jobban szerettem, hatékonyabbnak tartottam, bár ez lehet, hogy csak placebo:) Volt kalandom a Peak Greens-el is – azt is megittam, de hozzá képest a Natural Antixidants édesítve mennyei finomság! Ha másért nem, az ízéért megéri!
De persze nemcsak az íztuning miatt került bele – bár a málnás íz mindent feldob 🙂 – hanem mert szuper természetes vitaminforrása megannyi gyümölcsnek és zöldségnek!
Miért jó a Natural Antioxidants a reggelidbe kavarba? Mert az vagy, amit megemésztesz! 🙂
Antioxidánsok egy italporban, a szabad gyökök elleni védelem érdekében!
Az úgynevezett szabad gyökök olyan molekulák vagy szerves vegyületek, amelyek különböző anyagcsere-folyamatok során képződhetnek a szervezetben, vagy környezeti hatások, például méreganyagok, UV-sugárzás vagy dohányzás hatására is kialakulhatnak.
Ezek a szabad gyökök megtámadják sejtjeinket, és működésképtelenné tehetik azokat, ami számos egészségügyi probléma kezdete. Ha túl sok a szabad gyök, akkor úgynevezett oxidatív stressz lép fel. Ez állítólag elősegíti az olyan betegségeket, mint az érelmeszesedés, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák, valamint a bőr gyorsabb öregedését is.
A természetes antioxidánsok koncentrált erejét kapd ebben az italporban!
Az antioxidánsok, más néven szabad gyökfogók védelmet nyújtanak számunkra és semlegesítik a szabad gyököket. A PEAK Life Natural Antioxidant termékében számos természetes gyümölcspor és kivonat található magas antioxidáns tartalommal, amelyek megvédhetnek a betegségektől.
Ide tartozik az acai bogyó kivonat, az áfonya por, a fahéj és az acerola kivonat. Az összes összetevő optimális felszívódása érdekében az Antioxidáns Stack-et piperinnel egészítettük ki.
Előkészítés | 5 perc |
Pihentetés | 6 óra |
Mennyiség |
adag
|
- 30 gramm (gluténmentes) zabpehely
- 100 gramm zsírszegény krémtúró
- 50-100 ml víz
- 20 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel
- 10 gramm Peak Natural Antioxidants - italpor
- 10 gramm chia mag
- ízlés szerint bogyós gyümölcs
- ízlés szerint édesítő
Hozzávalók
|
- A zabpelyhet, a túrót, a fehérjét és a chia magot kikevered annyi vízzel, hogy egy pudingos, picit folyós állagot kapj. Minél kevesebb vizet használsz, másnap annál masszívabb lesz a végeredmény - én ezt annyira nem szeretem, hiszen a zab és a chia is nedvszívó - így egy deci vízzel szoktam kikeverni körülbelül.
- Édesítsd ízlés szerint, és keverd hozzá a Reds port is. Málnás íze van, szuperül harmónizál mindenhez: vaníliás, csokis jellegű fehérjékhez is!
- Hagyd őt magára egy estére. Ez azért kell, mert a zab megduzzad és a chia maggal felveszik a folyadékot - reggelre finom, krémes állagot adva a zabodnak!
- Reggel dekoráld pici gyümölccsel - és már fogyaszthatod is! (Ha mirelit gyümölccsel dolgozol, azt inkább estefelé kavard bele!)