Egy gasztroblogger élete nemcsak játék és mese… 😀 Komoly küzdelmek vannak néha nemcsak a tökéletes süti megsütése terén is – hanem a megörökítése kapcsán is!
Jelen esetben is… Az isteni finom GESZTENYÉS ALMÁS PITE fotózását nemcsak a szél nehezítette… 🙂
Amúgy a recept hipergyors, tipikus kavarod-öntöd-sütöd-(fotózni próbálod)-eszed-bánod miért nem egyből dupla adaggal csináltál sütike! Ilyen finom és egyszerű recepteket tettem a Peak Szakácskönyvbe is – less bele ITT!
Személyes tipp! Nagyon finom hozzá a Peak madártejes dessert kazeinből készített sűrű “sodó”. (Ezt úgy csináltam, hogy Kazein+picike tej, hogy még jó sűrű legyen). Azzal leöntve is ettem, olyan mint az aranygaluska 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 90 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 375 gramm zsírszegény krémtúró
- 2 db tojás
- 1 db alma (lereszelve vagy turmixolva a többi hozzávalóval)
- ízlés szerint édesítő és fahéj
- 1 evőkanál (nagyon csapott) útifű maghéj elhagyjató, de akkor nedvesebb lesz a sütid
- 2 evőkanál Peak Chestnut Cream cukormentes gesztenyekrém
- 2-3 db alma lereszelve
- 3 evőkanál Peak Chestnut Cream cukormentes gesztenyekrém
- ízlés szerint édesítő és fahéj
- 100 gramm apróra tört dió, mandila
Hozzávalók
Az alja
A teteje
|
- Elsőnek az aljához minden hozzávalót keverj el egy késes botmixerben.
- Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát.
- Keverd össze az almát, a magokat és a gesztenyekrémet. Az utóbbi nehezen keveredik picit, de kis kitartással összejön. 🙂 Vagy akiben ez nincs meg, az a fenti tésztába ilyen "cseppenként" is belepotyogtathatja, az is nagyon finom, mikor egy pici gesztenyekrém kupacra ráharapsz!
- A tészta tetejére halmozd rá az almás-magos cuccost, és szépen egyengesd el, nyomkodd picit a tésztába.
- Süsd 20-25 percig közepes fokon, előmelegítve. Hagyd a sütőben teljesen kihűlni. Akár azonnal is fogyasztható, de ha hagyod állni egy fél napot, akkor még jobb lesz az állaga!
- Nagyon finom hozzá a Peak madártejes dessert kazeinből készített sűrű "sodó". (Kazein+picike tej, hogy jó sűrű legyen). Én azzal leöntve is ettem, olyan mint az aranygaluska 🙂