-+=
Olvasási idő: 2 perc

Tréfálgat velünk a nyár. Hol nagyon meleg van, hol pedig szakad az eső. De a nyár gyümölcsit imádjuk és most egy olyan istenien finom süti formában hoztuk el neked, hogy mind a 20 ujjad megnyalnád… Ha tudnád.

A piskóta alagút krémes gyümölcsös pudinggal van megtöltve, barack, málna…. minden ami a nyárra emlékeztet…még ha az idő nem is… És az alagút fala? Pihe-puha zabpehelylisztes és Peak vegan proteines piskótatészta!

>Peak-tipp! Aki még fittebb, még proteinesebb belsőt akar az alagútjának, az bátran tegyen Peak protein pudingot bele!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Na, gyere kukkantsd meg az alagút bejáratát. Ígéretes…:)

Tápanyagadatok
Nyári alagút
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 140 Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10,5g 15%
Szénhidrát 8g 3%
Fehérje 3,5g 6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 3 db tojás
  • 60 gramm eritrit
  • fél csomag sütőpor
  • 75 gramm zabpehely (20% helyettesíthető Peak Vegan proteinnel)
A krém
  • 400 ml tej
  • 70 gramm eritrit
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 csomag diétás vaníliás pudingpor
  • 400 ml hideg habteszín
  • 3 tk zselatin
  • 100 gramm málna
  • 150 gramm őszibarack
Díszítés
  • ízlés szerint őszibarack és málna
  • ízlés szerint eritrit
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 3 db tojás
  • 60 gramm eritrit
  • fél csomag sütőpor
  • 75 gramm zabpehely (20% helyettesíthető Peak Vegan proteinnel)
A krém
  • 400 ml tej
  • 70 gramm eritrit
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 csomag diétás vaníliás pudingpor
  • 400 ml hideg habteszín
  • 3 tk zselatin
  • 100 gramm málna
  • 150 gramm őszibarack
Díszítés
  • ízlés szerint őszibarack és málna
  • ízlés szerint eritrit
Elkészítés
  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét az édesítővel kemény habbá verjük, majd szépen óvatosan beleforgatjuk a sárgájukat is és hozzákeverjük fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. Sütőpapírra kenjük a masszát 30x30-as méretben és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük 6-8 perc alatt.
  3. Ha megsült rögtön átfordítjuk, és lehúzzuk róla a papírt majd visszahelyezzük rá a vékony piskóta lapot.
  4. Előveszünk egy püspökkenyér vagy őzgerincformát és akkora lapot vágunk a kihűlt piskótából, hogy ki tudjuk bélelni vele a formát. A maradék piskótalap lesz az alagút alja /sütemény talpa.
  5. A krémhez felforralunk 300 ml tejet és 100 ml tejben elkeverjük a pudingport és az édesítőt ,majd a forrásban lévő tejbe keverjük és sűrűsödésig főzzük. Ezután hagyjuk lehűlni a pudingot.
  6. A zselatint 100 ml hideg vízben elkeverjük és hagyjuk duzzadni.
  7. Amíg hűl a puding a tejszínt stabil habbá verjük, majd a pudingba forgatjuk.
  8. A megduzzadt zselatint mikrózzuk forróra és öntsük a pudinghoz, végül a málnát és a felkockázott barackot is belekeverjük és ezzel a masszával töltjük fel a piskóta alagutat.
  9. A maradék piskóta lappal zárjuk a kész művet.
  10. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeálljon és szeletelhető legyen.

Nyári málnás brownie ITT!

gyümölcsös piskóta

gyümölcsös piskóta alagút

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.