Tréfálgat velünk a nyár. Hol nagyon meleg van, hol pedig szakad az eső. De a nyár gyümölcsit imádjuk és most egy olyan istenien finom süti formában hoztuk el neked, hogy mind a 20 ujjad megnyalnád… Ha tudnád.
A piskóta alagút krémes gyümölcsös pudinggal van megtöltve, barack, málna…. minden ami a nyárra emlékeztet…még ha az idő nem is… És az alagút fala? Pihe-puha zabpehelylisztes és Peak vegan proteines piskótatészta!
>Peak-tipp! Aki még fittebb, még proteinesebb belsőt akar az alagútjának, az bátran tegyen Peak protein pudingot bele!
Na, gyere kukkantsd meg az alagút bejáratát. Ígéretes…:)
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 3 db tojás
- 60 gramm eritrit
- fél csomag sütőpor
- 75 gramm zabpehely (20% helyettesíthető Peak Vegan proteinnel)
- 400 ml tej
- 70 gramm eritrit
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 1 csomag diétás vaníliás pudingpor
- 400 ml hideg habteszín
- 3 tk zselatin
- 100 gramm málna
- 150 gramm őszibarack
- ízlés szerint őszibarack és málna
- ízlés szerint eritrit
Hozzávalók
A tészta
A krém
Díszítés
|
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét az édesítővel kemény habbá verjük, majd szépen óvatosan beleforgatjuk a sárgájukat is és hozzákeverjük fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet is.
- Sütőpapírra kenjük a masszát 30x30-as méretben és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük 6-8 perc alatt.
- Ha megsült rögtön átfordítjuk, és lehúzzuk róla a papírt majd visszahelyezzük rá a vékony piskóta lapot.
- Előveszünk egy püspökkenyér vagy őzgerincformát és akkora lapot vágunk a kihűlt piskótából, hogy ki tudjuk bélelni vele a formát. A maradék piskótalap lesz az alagút alja /sütemény talpa.
- A krémhez felforralunk 300 ml tejet és 100 ml tejben elkeverjük a pudingport és az édesítőt ,majd a forrásban lévő tejbe keverjük és sűrűsödésig főzzük. Ezután hagyjuk lehűlni a pudingot.
- A zselatint 100 ml hideg vízben elkeverjük és hagyjuk duzzadni.
- Amíg hűl a puding a tejszínt stabil habbá verjük, majd a pudingba forgatjuk.
- A megduzzadt zselatint mikrózzuk forróra és öntsük a pudinghoz, végül a málnát és a felkockázott barackot is belekeverjük és ezzel a masszával töltjük fel a piskóta alagutat.
- A maradék piskóta lappal zárjuk a kész művet.
- Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeálljon és szeletelhető legyen.