-+=
Olvasási idő: 2 perc

Tréfálgat velünk a nyár. Hol nagyon meleg van, hol pedig szakad az eső. De a nyár gyümölcsit imádjuk és most egy olyan istenien finom süti formában hoztuk el neked, hogy mind a 20 ujjad megnyalnád… Ha tudnád.

A piskóta alagút krémes gyümölcsös pudinggal van megtöltve, barack, málna…. minden ami a nyárra emlékeztet…még ha az idő nem is… És az alagút fala? Pihe-puha zabpehelylisztes és Peak vegan proteines piskótatészta!

>Peak-tipp! Aki még fittebb, még proteinesebb belsőt akar az alagútjának, az bátran tegyen Peak protein pudingot bele!

Peak Black Friday! 33% OFF + Ajándék Szaloncukor a rendelésedhez! És még sokféle más Karácsonyi kedvezmény! Tárazz be!

Októberi kampány – Shop akció

Na, gyere kukkantsd meg az alagút bejáratát. Ígéretes…:)

Tápanyagadatok
Nyári alagút
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 140 Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10,5g 15%
Szénhidrát 8g 3%
Fehérje 3,5g 6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 3 db tojás
  • 60 gramm eritrit
  • fél csomag sütőpor
  • 75 gramm zabpehely (20% helyettesíthető Peak Vegan proteinnel)
A krém
  • 400 ml tej
  • 70 gramm eritrit
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 csomag diétás vaníliás pudingpor
  • 400 ml hideg habteszín
  • 3 tk zselatin
  • 100 gramm málna
  • 150 gramm őszibarack
Díszítés
  • ízlés szerint őszibarack és málna
  • ízlés szerint eritrit
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
  • 3 db tojás
  • 60 gramm eritrit
  • fél csomag sütőpor
  • 75 gramm zabpehely (20% helyettesíthető Peak Vegan proteinnel)
A krém
  • 400 ml tej
  • 70 gramm eritrit
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 csomag diétás vaníliás pudingpor
  • 400 ml hideg habteszín
  • 3 tk zselatin
  • 100 gramm málna
  • 150 gramm őszibarack
Díszítés
  • ízlés szerint őszibarack és málna
  • ízlés szerint eritrit
Elkészítés
  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét az édesítővel kemény habbá verjük, majd szépen óvatosan beleforgatjuk a sárgájukat is és hozzákeverjük fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. Sütőpapírra kenjük a masszát 30x30-as méretben és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük 6-8 perc alatt.
  3. Ha megsült rögtön átfordítjuk, és lehúzzuk róla a papírt majd visszahelyezzük rá a vékony piskóta lapot.
  4. Előveszünk egy püspökkenyér vagy őzgerincformát és akkora lapot vágunk a kihűlt piskótából, hogy ki tudjuk bélelni vele a formát. A maradék piskótalap lesz az alagút alja /sütemény talpa.
  5. A krémhez felforralunk 300 ml tejet és 100 ml tejben elkeverjük a pudingport és az édesítőt ,majd a forrásban lévő tejbe keverjük és sűrűsödésig főzzük. Ezután hagyjuk lehűlni a pudingot.
  6. A zselatint 100 ml hideg vízben elkeverjük és hagyjuk duzzadni.
  7. Amíg hűl a puding a tejszínt stabil habbá verjük, majd a pudingba forgatjuk.
  8. A megduzzadt zselatint mikrózzuk forróra és öntsük a pudinghoz, végül a málnát és a felkockázott barackot is belekeverjük és ezzel a masszával töltjük fel a piskóta alagutat.
  9. A maradék piskóta lappal zárjuk a kész művet.
  10. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeálljon és szeletelhető legyen.

Nyári málnás brownie ITT!

gyümölcsös piskóta

gyümölcsös piskóta alagút

Süss diétás, cukor és fehérlisztmentes, fehérjés bejglit Velünk. Most NEM hízunk meg Karácsonykor, mégis finomakat eszünk. Legyen a Tiéd a recept!