Az ünnepek után általában mindig a maradékok felszámolása szokott némi kreatív kihívást okozni… ismerős? Karácsony után a bejgliben úszunk és a töltött káposztát ajándékozzuk minden jó – vagy inkább kevésbé jó akarónknak… szilveszteri bulik után a rétesekkel nézünk szemben… és hát itt a Húsvét!
A nyuszis előkészületek közepette vadul tojást festünk, melyekhez nem nyúlunk… mert ugye a dekoráció szerves része… azonban az ünnepi fennforgás lecsengése után azon kapjuk magunkat, hogy napokig tormás-sonkás-tojáson fogunk vegetálni… vagy!
A soron következő recept segítségével pikk-pakk felhasználjuk a maradékot – kicsit új ízvilággal!
Persze nem csak az ünnepek után, de akár az ünnepekre is elkészítheted – hiszen nagyon dekoratív és különleges bundában tálalja fel magát az örök kedvencünk, a töltött csirkemell!
Peak-ízfokozó tipp: ha belefér, sajtot is tehetsz a húsok közepébe. A legjobb a füstölt sajt. Sőt, egy kis hagyma, akár újhagyma vagy medvehagyma is jó ötlet! A magasabb zsírbevitelt a nulla kalóriás EZ Coat olajspray-vel és sok-sok zöldsalival simán kompenzálod!
Ha elkészült, tálald rizzsel és/vagy friss salátával – diétádnak megfelelően!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15-20 perc |
Mennyiség |
tekercs
|
- 600 gramm csirkemell
- 6-12 szelet feketeerdei sonka
- 3 főtt tojás
- ízlés szerint fűszerezés só, bors, mustár és light ketchup...
- ízlés szerint EZ Coat olaj spray
Hozzávalók
|
- A csirkemell filét vágd nagy szeletekre, majd klopfold ki egy picit.
- Kend meg őket vékonyan ketchuppal és mustárral, ízlés szerint sózd és borsozd (óvatosan, mert a sonka sós) majd tegyél a közepükre fél főtt tojást.
- Tekerd fel a húst, majd csomagold be egy vagy két szelet feketeerdei sonkával. Végül 1-2 fogvájóval tűzd őket össze, nehogy széttekeredjenek sütés közben.
- Egy tepsit vagy egy jénai edényt fújj ki EZ-coat olajsprayvel, helyezd bele a hústekercseket, majd lefedve, 200 °C-os sütőben süsd készre a húst.
- A végén picit pirítsd fedő nélkül - ilyenkor befújhatod a tetejüket ismét egy kis olajspray-vel. Túl sokáig ne süsd így, mert kiszáradhat.