-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az ünnepek után általában mindig a maradékok felszámolása szokott némi kreatív kihívást okozni… ismerős? Karácsony után a bejgliben úszunk és a töltött káposztát ajándékozzuk minden jó – vagy inkább kevésbé jó akarónknak… szilveszteri bulik után a rétesekkel nézünk szemben… és hát itt a Húsvét!

A nyuszis előkészületek közepette vadul tojást festünk, melyekhez nem nyúlunk… mert ugye a dekoráció szerves része… azonban az ünnepi fennforgás lecsengése után azon kapjuk magunkat, hogy napokig tormás-sonkás-tojáson fogunk vegetálni… vagy!

A soron következő recept segítségével pikk-pakk felhasználjuk a maradékot – kicsit új ízvilággal!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Persze nem csak az ünnepek után, de akár az ünnepekre is elkészítheted – hiszen nagyon dekoratív és különleges bundában tálalja fel magát az örök kedvencünk, a csirkemell!

Peak-ízfokozó tipp: ha belefér, sajtot is tehetsz a húsok közepébe. A legjobb a füstölt sajt. Sőt, egy kis hagyma, akár újhagyma vagy medvehagyma is jó ötlet! A magasabb zsírbevitelt a nulla kalóriás EZ Coat olajspray-vel és sok-sok zöldsalival simán kompenzálod!

Ha elkészült, tálald rizzsel és/vagy friss salátával – diétádnak megfelelően!

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15-20 perc
Mennyiség
tekercs
Hozzávalók
  • 600 gramm csirkemell
  • 6-12 szelet feketeerdei sonka
  • 3 főtt tojás
  • ízlés szerint fűszerezés só, bors, mustár és light ketchup...
  • ízlés szerint EZ Coat olaj spray
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15-20 perc
Mennyiség
tekercs
Hozzávalók
  • 600 gramm csirkemell
  • 6-12 szelet feketeerdei sonka
  • 3 főtt tojás
  • ízlés szerint fűszerezés só, bors, mustár és light ketchup...
  • ízlés szerint EZ Coat olaj spray
Elkészítés
  1. A csirkemell filét vágd nagy szeletekre, majd klopfold ki egy picit.
  2. Kend meg őket vékonyan ketchuppal és mustárral, ízlés szerint sózd és borsozd (óvatosan, mert a sonka sós) majd tegyél a közepükre fél főtt tojást.
  3. Tekerd fel a húst, majd csomagold be egy vagy két szelet feketeerdei sonkával. Végül 1-2 fogvájóval tűzd őket össze, nehogy széttekeredjenek sütés közben.
  4. Egy tepsit vagy egy jénai edényt fújj ki EZ-coat olajsprayvel, helyezd bele a hústekercseket, majd lefedve, 200 °C-os sütőben süsd készre a húst.
  5. A végén picit pirítsd fedő nélkül - ilyenkor befújhatod a tetejüket ismét egy kis olajspray-vel. Túl sokáig ne süsd így, mert kiszáradhat.

Több húsvéti recept ITT!

húsvéti csirkemell

húsvéti csirkemell sonkában

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!