-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az ünnepek után általában mindig a maradékok felszámolása szokott némi kreatív kihívást okozni… ismerős? Karácsony után a bejgliben úszunk és a töltött káposztát ajándékozzuk minden jó – vagy inkább kevésbé jó akarónknak… szilveszteri bulik után a rétesekkel nézünk szemben… és hát itt a Húsvét!

A nyuszis előkészületek közepette vadul tojást festünk, melyekhez nem nyúlunk… mert ugye a dekoráció szerves része… azonban az ünnepi fennforgás lecsengése után azon kapjuk magunkat, hogy napokig tormás-sonkás-tojáson fogunk vegetálni… vagy!

A soron következő recept segítségével pikk-pakk felhasználjuk a maradékot – kicsit új ízvilággal!

Peak Black Friday! 33% OFF + Ajándék Szaloncukor a rendelésedhez! És még sokféle más Karácsonyi kedvezmény! Tárazz be!

Októberi kampány – Shop akció

Persze nem csak az ünnepek után, de akár az ünnepekre is elkészítheted – hiszen nagyon dekoratív és különleges bundában tálalja fel magát az örök kedvencünk, a töltött csirkemell!

Peak-ízfokozó tipp: ha belefér, sajtot is tehetsz a húsok közepébe. A legjobb a füstölt sajt. Sőt, egy kis hagyma, akár újhagyma vagy medvehagyma is jó ötlet! A magasabb zsírbevitelt a nulla kalóriás EZ Coat olajspray-vel és sok-sok zöldsalival simán kompenzálod!

Ha elkészült, tálald rizzsel és/vagy friss salátával – diétádnak megfelelően!

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15-20 perc
Mennyiség
tekercs
Hozzávalók
  • 600 gramm csirkemell
  • 6-12 szelet feketeerdei sonka
  • 3 főtt tojás
  • ízlés szerint fűszerezés só, bors, mustár és light ketchup...
  • ízlés szerint EZ Coat olaj spray
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15-20 perc
Mennyiség
tekercs
Hozzávalók
  • 600 gramm csirkemell
  • 6-12 szelet feketeerdei sonka
  • 3 főtt tojás
  • ízlés szerint fűszerezés só, bors, mustár és light ketchup...
  • ízlés szerint EZ Coat olaj spray
Elkészítés
  1. A csirkemell filét vágd nagy szeletekre, majd klopfold ki egy picit.
  2. Kend meg őket vékonyan ketchuppal és mustárral, ízlés szerint sózd és borsozd (óvatosan, mert a sonka sós) majd tegyél a közepükre fél főtt tojást.
  3. Tekerd fel a húst, majd csomagold be egy vagy két szelet feketeerdei sonkával. Végül 1-2 fogvájóval tűzd őket össze, nehogy széttekeredjenek sütés közben.
  4. Egy tepsit vagy egy jénai edényt fújj ki EZ-coat olajsprayvel, helyezd bele a hústekercseket, majd lefedve, 200 °C-os sütőben süsd készre a húst.
  5. A végén picit pirítsd fedő nélkül - ilyenkor befújhatod a tetejüket ismét egy kis olajspray-vel. Túl sokáig ne süsd így, mert kiszáradhat.

Több húsvéti recept ITT!

húsvéti csirkemell

húsvéti csirkemell sonkában

Süss diétás, cukor és fehérlisztmentes, fehérjés bejglit Velünk. Most NEM hízunk meg Karácsonykor, mégis finomakat eszünk. Legyen a Tiéd a recept!