Húsvét közeledtével az otthonok megtelnek a friss, édes, finom kalács illatával! Ezt nem kell a diéta alatt sem hanyagolnod, mutatunk egy fehérlisztmentes receptet!
Használd bátran a recepthez az új, krémes, MENTES Peak étcsokikrémet! Mitől mentes?
– nincs benne cukor
– nincs benne glutén
– nincs benne tejtermék
– nincs benne maltitol
…csak csupa finom csokiiiii! A lehető legkevesebb szénhidráttartalommal!
Ez egyike a Peak AZONNAL EHETŐ diétás krémeknek (Bővebben IDE KATT!) – segítségemre szokott lenni MINDIG a sütögetésnél is, de tényleg akár önmagukban is lehet enni, vagy belekenni bármibe… akár kókuszos, mogyorós, diós, mákos krémek, MIND CUKORMENTES és van köztük vegán is!
Mennyiség |
|
- 550 gramm rizsliszt vagy tönkölyliszt
- 50 gramm búzasikér
- 70 gramm vaj vagy kókuszolaj
- 7 gramm szárított élesztő
- 1 pici só
- 400 ml tej
- 2 db tojássárgája
Hozzávalók
|
- A kalács hozzávalóiból egy homogén, közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva meleg helyen hagyjuk pihenni 10 percet.
- 150 g-os darabokra osztjuk a tésztát és alaposan átdolgozzuk, kinyújtjuk és 3 szálból kalácsot fonunk - vagy csinálhatsz mini kalácsokat is.
- Kiolajozott sütőformába tesszük és letakarva legalább duplájára kelesztjük.
- 180 °C-os előmelegített sütőben sütjük 35-40 percet.