Valljuk be… Húsvét azért ad egy kis kilengést a diétában… és nem győzünk dőzsölni reggel a kalácsban, délután a sonkában és a tojásban… este pedig a tormás-majonézes falatkákban… szép, szép…szép kis plusz sújt is ránk dobhat pár ilyen lakoma…
Ezért elhoztuk Neked a “Mindent-bele-bejglit”!
Ez nemcsak egy menő küllemű, mennyei finom kis recept, hanem szuper megoldás a diétázóknak (is): egy lakoma alatt letudod a húsvéti habzsi-dőzsi minden sztárfogását, majd utána szépen folytathatod a megszokott kis diétád. Hát nem nagyszerű? Hát dehogynem!
> Peak-praktikák! SŐŐŐT! Itt még nincs vége a jónak! Ugyanis kis kalácsunk külseje és belseje is (diétás) kényed-kedvedre variálható! Íme!
- A liszt egészséges, rostban gazdag teljes kiőrlésű tönkölyliszt! Ha van natúr Peak növényi fehérjéd, akkor a liszt 30%-át erre lecserélheted – így még fehérjedúsabb és totál diétás kis kalácsod lesz!
- A majonéz a maga magas kalóriáival szerintem nem szorul bemutatásra. Válaszd a light kiadást VAGY a Walden Farms kalóriamentes (!!!) majonézével menj biztosra! Esetleg elkészítheted házilag is!
- A sonkából a zsírosabb részeket vágd le, vagy használj/készíts otthon csirkemell sonkát!
No ennyi a mi tippünk, és jön a szuper recept a szuper Kisu-konyhából ismét!!! 🙂 Húsvéti bejgli, ami koszorú formára is feltekerhető, ha még jobban menőzni akarsz a család előtt!
Szóval mindent bele, és mindent bele! 🙂
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Pihentetés | 30 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 300 gramm teljes kiőrlésű liszt tönköly
- 60 gramm búzasikér
- 150 gramm hideg light vaj
- 1 db tojás (M) felverve
- 110 ml tejföl
- 12 g friss élesztő
- 1 mk só
- 200 gramm sonka
- 3 db főtt tojás
- 100 gramm reszelt light sajt
- 10 evőkanál majonézes torma
- opcionális metélőhagyma
- 2 db tojássárgája
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Kenéshez
|
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk, majd legalább fél órát pihentetjük.
- A pihentetés után 40x30 - as téglalapra nyújtjuk és a hosszanti oldalon 1-cm távolságokra bevágjuk a tésztát 10 cm szélességben.
- Ha tormát használunk simán, akkor pár evőkanál tejföllel keverjük el, így jobban kenhető - ha majonézes tormát, akkor pedig simán kenhető a tubusból is!
- Kenjük be a bevágott részen kívüli 40x20-as területet, úgy, hogy körbe a szélein hagyjunk el 2-2 cm-t. Utána szórjuk meg felkockázott sonkával és főtt tojással, reszelt sajttal és ha szeretnénk, még hagymával. Óvatosan, egyenletesen tekerjük fel, és a bevagdosott csíkokat is hajtsuk rá.
- Emeljük át sütőlemezre helyezett sütőpapírra és ott hajtsuk össze koszorú formára, majd kenjük le tojássárgájával. Vagy csak simán tekerjük fel bejgli formára, ekkor a csíkozás kimarad.
- 190 fokra előmelegített sütőben 25 percet süssük!