-+=
Olvasási idő: 2 perc

Valljuk be… Húsvét azért ad egy kis kilengést a diétában… és nem győzünk dőzsölni reggel a kalácsban, délután a sonkában és a tojásban… este pedig a tormás-majonézes falatkákban… szép, szép…szép kis plusz sújt is ránk dobhat pár ilyen lakoma…

Ezért elhoztuk Neked a “Mindent-bele-bejglit”!

Ez nemcsak egy menő küllemű, mennyei finom kis recept, hanem szuper megoldás a diétázóknak (is): egy lakoma alatt letudod a húsvéti habzsi-dőzsi minden sztárfogását, majd utána szépen folytathatod a megszokott kis diétád. Hát nem nagyszerű? Hát dehogynem!

> Peak-praktikák! SŐŐŐT! Itt még nincs vége a jónak! Ugyanis kis kalácsunk külseje és belseje is (diétás) kényed-kedvedre variálható! Íme!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

  • A liszt egészséges, rostban gazdag teljes kiőrlésű tönkölyliszt! Ha van natúr Peak növényi fehérjéd, akkor a liszt 30%-át erre lecserélheted – így még fehérjedúsabb és totál diétás kis kalácsod lesz!
  • A majonéz a maga magas kalóriáival szerintem nem szorul bemutatásra. Válaszd a light kiadást VAGY a Walden Farms kalóriamentes (!!!) majonézével menj biztosra! Esetleg elkészítheted házilag is!
  • A sonkából a zsírosabb részeket vágd le, vagy használj/készíts otthon csirkemell sonkát!

No ennyi a mi tippünk, és jön a szuper recept a szuper Kisu-konyhából ismét!!! 🙂 Húsvéti bejgli, ami koszorú formára is feltekerhető, ha még jobban menőzni akarsz a család előtt!

Szóval mindent bele, és mindent bele! 🙂

Tápanyagadatok
Sonkás-tormás-tojásos bejgli koszorú
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 137 Ebből zsírsavak (kcal) 45
% DV (napi érték)*
Összes zsír 5,8g 8%
Szénhidrát 11,3g 4%
Fehérje 9,7g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához:
  • 300 gramm teljes kiőrlésű liszt tönköly
  • 60 gramm búzasikér
  • 150 gramm hideg light vaj
  • 1 db tojás (M) felverve
  • 110 ml tejföl
  • 12 g friss élesztő
  • 1 mk
A töltelékhez:
  • 200 gramm sonka
  • 3 db főtt tojás
  • 100 gramm reszelt light sajt
  • 10 evőkanál majonézes torma
  • opcionális metélőhagyma
Kenéshez
  • 2 db tojássárgája
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához:
  • 300 gramm teljes kiőrlésű liszt tönköly
  • 60 gramm búzasikér
  • 150 gramm hideg light vaj
  • 1 db tojás (M) felverve
  • 110 ml tejföl
  • 12 g friss élesztő
  • 1 mk
A töltelékhez:
  • 200 gramm sonka
  • 3 db főtt tojás
  • 100 gramm reszelt light sajt
  • 10 evőkanál majonézes torma
  • opcionális metélőhagyma
Kenéshez
  • 2 db tojássárgája
Elkészítés
  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk, majd legalább fél órát pihentetjük.
  2. A pihentetés után 40x30 - as téglalapra nyújtjuk és a hosszanti oldalon 1-cm távolságokra bevágjuk a tésztát 10 cm szélességben.
  3. Ha tormát használunk simán, akkor pár evőkanál tejföllel keverjük el, így jobban kenhető - ha majonézes tormát, akkor pedig simán kenhető a tubusból is!
  4. Kenjük be a bevágott részen kívüli 40x20-as területet, úgy, hogy körbe a szélein hagyjunk el 2-2 cm-t. Utána szórjuk meg felkockázott sonkával és főtt tojással, reszelt sajttal és ha szeretnénk, még hagymával. Óvatosan, egyenletesen tekerjük fel, és a bevagdosott csíkokat is hajtsuk rá.
  5. Emeljük át sütőlemezre helyezett sütőpapírra és ott hajtsuk össze koszorú formára, majd kenjük le tojássárgájával. Vagy csak simán tekerjük fel bejgli formára, ekkor a csíkozás kimarad.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben 25 percet süssük!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.