Igaz, még csak november van, de én már ezerrel készülök és agyalok a karácsonyi sütiken. És szerintem ezzel nemcsak én vagyok így, RÁHIBÁZTAM? :))
Ezen a karácsonyfás verzión már napok óta agyaltam, így legyártottam párat, hogy valójában, hogyan sikerülnek és milyen ízűek!
Próbáltam úgy és olyat kitalálni, ami egyszerű és nem időigényes, hisz az ünnepek előtt és alatt amúgyis általában, minden családban káosz van, nagy a kapkodás, sütés, főzés a családnak. 🙂 Ezek a keksz ráadásul gyermekbarát is, így a családban az apróbbak is megehetik, formájának köszönhetően pedig még izgalmasabb lesz számukra!
Mi kerül bele, amitől különleges és MINDENKI aki KÓSTOLJA, az egekbe fogja magasztalni a sütid? A világújdonságnak számító habcsókos krém! Nehezen lehet elképzelni, hogy habcsók lehet cukormentes is, de a Peak újra meglépte ezt az elképzelhetetlennek tűnő feladatot. Isteni fehércsokis és kakaóvajas alapkrém, amiben valódi cukormentes habcsók darabok vannak… hááát…wooow!! Ilyen belülről:
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
db
|
- 200 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 180 gramm Skyr joghurt
- 50 ml növényi tej
- 2 db tojássárgája
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor duplacsoki ízben
- 2 evőkanál cukormentes zsírszegény kakaópor
- 50 gramm 50 g vaj (lereszelve)
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
|
- A keksz hozzávalóit dolgozd össze. Rakd hűtőbe. Jól nyújtható tésztát kell ,hogy kapj.
- Zsírpapíron nyújtsd ki és én 4 db különböző nagyságú csillag alakú szaggatóval kiszaggattam őket.
- 180 fokon, süsd 15 percet. Hagyd kihűlni.
- A krém hozzávalóit keverd össze, ízlés szerint.
- Karácsonyfa alak rétegezése: legnagyobb csillagot kend meg a krémmel, majd tapaszd rá az egyel kisebbet. Így rétegezd, amíg az utolsó kis csillaghoz érsz. Azt állítva nyomd bele a krémbe.
- Előre is kellemes karácsonyi ünnepeket és jó sütögetèst kívánok mindenkinek!