A világ legegyszerűbb és legdiétásabb krémes sütije érkezett hozzád, hogy enyhítse savanykás áfonyájával és hűs vanília ízével ezt a forró nyári napot...hagyd, hogy kényeztessen!
A világ legegyszerűbb és legdiétásabb krémes sütije érkezett hozzád, hogy enyhítse savanykás áfonyájával és hűs vanília ízével ezt a forró nyári napot...hagyd, hogy kényeztessen!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Igen, túró nélkül is tudok ám sütit sütni 🙂 Méghozzá nem is akármilyent! A kedvenc krémesemet idéző, ámde annál villámgyorsabb, egészségesebb, és persze proteindúsabb változatát hoztam el… amit áfonyával bolondítunk!
Igen, a fincsi édes krém és a savanykásabb áfonya összhangja igazi ízorgazmus lesz ezen a meleg nyári napon! Főképp ha a sütikét a hűtőből kivéve fogyasztod! 🙂
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
A tojásokat kettékapjuk és a sárgájukat szép habosra keverjük 1-2 kanál eritrittel,
Hozzáadjuk kanalanként a zablisztet, a fehérjét, majd utána a tejet apránként.
A tojások fehérjét ismét egy kis eritrittel kemény habbá verjük.
Kisebb adagokban, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe beleszórjuk az áfonyát, majd ráöntjük a tésztát.
Hideg sütőben kezdjük el sütni úgy, hogy a hőfokot 200 fokra állítjuk. Igen, NEM melegítjük elő a sütőt!!! 30 perc elteltével visszavesszük a hőt 150 fokra és további 30-40 percig sütjük. Tehát összesen 60-70 percet vesz igénybe a sütés, de ez függ a tepsi mélységétől is.
Érdemes olyan tepsibe csinálni, amiben magas lesz a krém, akkor szépen kijönnek a szintek. (Én egy kisebbe csináltam).
Önmagában is finom, de kis por-eritrittel vagy cukormentes lekvárral leöntve fenomenális lesz!
Tipp! Érdemes egy éjszakára lehűteni és másnap hidegen enni! Úgy még finomabb!
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.