-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Igen, túró nélkül is tudok ám sütit sütni 🙂 Méghozzá nem is akármilyent! A kedvenc krémesemet idéző, ámde annál villámgyorsabb, egészségesebb, és persze proteindúsabb változatát hoztam el… amit áfonyával bolondítunk!

Igen, a fincsi édes krém és a savanykásabb áfonya összhangja igazi ízorgazmus lesz ezen a meleg nyári napon! Főképp ha a sütikét a hűtőből kivéve fogyasztod! 🙂

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 60-70 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 60-70 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tojásokat kettékapjuk és a sárgájukat szép habosra keverjük 1-2 kanál eritrittel,
  2. Hozzáadjuk kanalanként a zablisztet, a fehérjét, majd utána a tejet apránként.
  3. A tojások fehérjét ismét egy kis eritrittel kemény habbá verjük.
  4. Kisebb adagokban, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába.
  5. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe beleszórjuk az áfonyát, majd ráöntjük a tésztát.
  6. Hideg sütőben kezdjük el sütni úgy, hogy a hőfokot 200 fokra állítjuk. Igen, NEM melegítjük elő a sütőt!!! 30 perc elteltével visszavesszük a hőt 150 fokra és további 30-40 percig sütjük. Tehát összesen 60-70 percet vesz igénybe a sütés, de ez függ a tepsi mélységétől is.
  7. Érdemes olyan tepsibe csinálni, amiben magas lesz a krém, akkor szépen kijönnek a szintek. (Én egy kisebbe csináltam). Önmagában is finom, de kis por-eritrittel vagy cukormentes lekvárral leöntve fenomenális lesz!
  8. Tipp! Érdemes egy éjszakára lehűteni és másnap hidegen enni! Úgy még finomabb!

Vagy egy palacsinta recept?

krémes süti

krémes süti egyszerűen

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.