Jönnek az ünnepek, jönnek a vendégek... no igen, kinek van ideje nagy konyhai manőverekre? Lepd meg a társaságot inkább ezzel a villámgyors, ámde nagyon impozáns kis lazacos falatkákkal!
Jönnek az ünnepek, jönnek a vendégek... no igen, kinek van ideje nagy konyhai manőverekre? Lepd meg a társaságot inkább ezzel a villámgyors, ámde nagyon impozáns kis lazacos falatkákkal!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Nagyon szeretek másoknak is egészséges ételt kínálni – szerintem ez nagyon fontos, ha már magunkra oda figyelünk akkor egy gyors baráti összejövetelen nem kell zsíros gyors kaját rendelni….
Főképp, mert most mutatok egy villámgyorsan elkészíthető elegáns vendégváró ételt! Ráadásul teljesen egészséges és alacsony kalóriatartalmú – így ha diétázol, akkor házigazdaként Te is simán rájárhatsz!
Az elkészítéséhez saját magadon és a hozzávalókat leszámítva semmi másra nem lesz szükséged 🙂
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
A tápérték a teljes adagra vonatkozik!
Tápanyagadatok
Villámgyors vendégváró lazacos party falatok
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 511Ebből zsírsavak (kcal) 99
% DV (napi érték)*
Összes zsír 11g17%
Szénhidrát 52g17%
Fehérje 29g58%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
15perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
100grammhidegen füstölt lazacfilé
150grammteljes értékű rozs kenyér(én itt olyan szempontból választottam, hogy könnyű legyen egyforma szeletekre vágni) ebből a fajtából 2 szeletre lesz szükségünk (12 db falatka készíthető belőle)
10grammlight vaj
120grammkígyó uborka szeletekre vágva
10gramm kaviár
Előkészítés
15perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
100grammhidegen füstölt lazacfilé
150grammteljes értékű rozs kenyér(én itt olyan szempontból választottam, hogy könnyű legyen egyforma szeletekre vágni) ebből a fajtából 2 szeletre lesz szükségünk (12 db falatka készíthető belőle)
10grammlight vaj
120grammkígyó uborka szeletekre vágva
10gramm kaviár
Elkészítés
A kenyeret kis kockákra vágjuk, megkenjük mindegyiket egy kis leheletnyi vajjal.
Rárakjuk az uborka szeleteket, mindegyikre külön-külön, majd a lazac darabokat is.
Nem kell az összes falatka tetejére rakni a kaviárból, hagyjunk választási lehetőséget vendégeinknek. Találjuk mellé a kaviárt.
Ha nem elég, készíthetünk szendvicseket is, teljes kiőrlésű vagy magvas zsömlékből, ugyan ezzel az elkészítési móddal 🙂
Gyálon lakok a családommal, van egy 2 éves kislányom. Vendéglátással foglalkoztam, a célom egy saját lakás étterem illetve egy kis vidéki szállás üzemeltetése. Szenvedélyem a gasztronómia és minden, ami ezzel együtt jár, ezek közül a food styling és a fotózás a kedvencem. Imádok utazni, új receptekkel kísérletezni. Most jelenleg a diétás étrend és a Vegán ételek elkészítésének elsajátítására fókuszálok. Ember-centrikusnak mondanám magam, hiszen az ételek elkészítésekor nagyon fontos számomra a visszajelzés is. Egyaránt szívesen veszem a pozitív és negatív kritikát, nem riadok vissza tőle, könnyen tanulok belőle!