-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ki ne szeretné a tiramisut? És mi van akkor, ha mindezt még feltuningoljuk egy sztracsatellás proteinnel?

Bevallom sokáig agyaltam, hogy mivel is nyűgözzem le az éhes szájakat körülöttem, míg végül sikerült a tiramisut újrakomponálva ismét babérokat arassak. 

Jó-jó mielőtt azt hinnéd, hogy rögvest elszállok, elárulom előtte 2 muffinnal is enyhén szólva beégtem, de hát nem klappolhat mindig minden…

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

Tápanyagadatok
Karácsonyi tiramisu extra fehérjeporral
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 223 Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7g 11%
Szénhidrát 18g 6%
Fehérje 15g 30%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 200 gramm zabpehelyliszt
  • 6 db tojás (L vagy XL)
  • fél csomag sütőpor
  • édesítő (ízlés szerint eltérő)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • fél db citrom kifacsart leve
  • 1 evőkanál méz
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
A krém
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 200 gramm zabpehelyliszt
  • 6 db tojás (L vagy XL)
  • fél csomag sütőpor
  • édesítő (ízlés szerint eltérő)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • fél db citrom kifacsart leve
  • 1 evőkanál méz
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
A krém
Elkészítés
  1. Legelőszőr válaszd ketté a tojásokat, majd a fehérjét verd fel kemény habbá.
  2. A tojások sárgájához keverd hozzá az édesítőszert, az egy kanál mézet, majd keverd fehéredésig. Egy nagyobb tálban kanalazd össze a zabpehelylisztet a sütőporral, késhegynyi szódabikarbónával és a fűszerekkel. (fahéj, szegfűszeg)
  3. Add hozzá a sárgás keveréket, majd kanalanként mehet bele a hab is! Óvatosan dolgozz a habbal, hogy minél több levegőbuborék maradjon benne, így garantált, hogy extra magas piskótád lesz! Ezért a gyors mozdulatokat, itt jobb ha most mellőzöd!
  4. Öntsd a tésztát egy kókuszzsírral kikent tepsibe, és mehet is be 180 fokara 10 percre, majd a hőfokot 160 fokra lejjebb véve további 15 percre.
  5. Mikor szép arany barnára sült, vedd ki, hogy hűljön. És máris nekieshetsz a krémnek, amit a piskóta közé, illetve tetejére fogsz tenni.
  6. Roppant egyszerű menet lesz: a kókusztejet öntsd egy tálba és botmixerrel krémesítsd egy picit fel. Adj hozzá 3 evőkanál sztracsatellás proteint, a túrót, és annyi vizet, hogy egy közepesen híg krémet kapj. Ezekkel is dolgozd össze, majd 1,5-2 kk konjak liszttel sűrítsd.
  7. Ha nincs az se baj, úgy fogj egy kis lábast, és 2 dl vízben keverd el a zselatint, majd rottyants egyet rajta, és hagyd picit hűlni. Amikor kezd megdermedni add hozzá a krémhez, és így is turmixold még őket össze.
  8. A piskótát vágd két felé, majd a tepsi aljába kanalazz egy adag krémet és fektesd rá az egyiket lapot, melyet aztán meg is locsolhatsz egy kevés rumaromával. Aztán megint jöhet egy adag krém, és úgy a másik piskótalap. Ezt is locsold meg kevés rummal, majd mehet rá a maradék krém.
  9. Az egészet alaposan szórd meg kakaóval, de akár csokidarabokat is tördelhetsz még rá attól függően, hogy mennyire diétázol! Tedd a hűtőszekrénybe, és várd meg, míg megdermed!
  10. Én délután csináltam, és másnap délelőtt már nem volt folyós, ellenben még aznap befalta a kis család!:-)

Több tiramisu recept ITT!

Karácsonyi tiramisu

Karácsonyi tiramisu fehérjeporral

 

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.