Mindig van hova bővíteni a karácsonyi recepttárat... mondjuk a kedvencünket a tiramisut tesszük pár fűszerrel, kis trükkel, fehérjével még ünnepiesebbé... és persze diétássá! Mert a Peak-lányok karácsonya nem a plusz kilókról szól, nemigaz? :)
Mindig van hova bővíteni a karácsonyi recepttárat... mondjuk a kedvencünket a tiramisut tesszük pár fűszerrel, kis trükkel, fehérjével még ünnepiesebbé... és persze diétássá! Mert a Peak-lányok karácsonya nem a plusz kilókról szól, nemigaz? :)
-+=
Olvasási idő: 2perc
Ki ne szeretné a tiramisut? És mi van akkor, ha mindezt még feltuningoljuk egy sztracsatellás proteinnel?
Bevallom sokáig agyaltam, hogy mivel is nyűgözzem le az éhes szájakat körülöttem, míg végül sikerült a tiramisut újrakomponálva ismét babérokat arassak.
Jó-jó mielőtt azt hinnéd, hogy rögvest elszállok, elárulom előtte 2 muffinnal is enyhén szólva beégtem, de hát nem klappolhat mindig minden…
30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!
Tápanyagadatok
Karácsonyi tiramisu extra fehérjeporral
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 223Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7g11%
Szénhidrát 18g6%
Fehérje 15g30%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Legelőszőr válaszd ketté a tojásokat, majd a fehérjét verd fel kemény habbá.
A tojások sárgájához keverd hozzá az édesítőszert, az egy kanál mézet, majd keverd fehéredésig. Egy nagyobb tálban kanalazd össze a zabpehelylisztet a sütőporral, késhegynyi szódabikarbónával és a fűszerekkel. (fahéj, szegfűszeg)
Add hozzá a sárgás keveréket, majd kanalanként mehet bele a hab is! Óvatosan dolgozz a habbal, hogy minél több levegőbuborék maradjon benne, így garantált, hogy extra magas piskótád lesz! Ezért a gyors mozdulatokat, itt jobb ha most mellőzöd!
Öntsd a tésztát egy kókuszzsírral kikent tepsibe, és mehet is be 180 fokara 10 percre, majd a hőfokot 160 fokra lejjebb véve további 15 percre.
Mikor szép arany barnára sült, vedd ki, hogy hűljön. És máris nekieshetsz a krémnek, amit a piskóta közé, illetve tetejére fogsz tenni.
Roppant egyszerű menet lesz: a kókusztejet öntsd egy tálba és botmixerrel krémesítsd egy picit fel. Adj hozzá 3 evőkanál sztracsatellás proteint, a túrót, és annyi vizet, hogy egy közepesen híg krémet kapj. Ezekkel is dolgozd össze, majd 1,5-2 kk konjak liszttel sűrítsd.
Ha nincs az se baj, úgy fogj egy kis lábast, és 2 dl vízben keverd el a zselatint, majd rottyants egyet rajta, és hagyd picit hűlni. Amikor kezd megdermedni add hozzá a krémhez, és így is turmixold még őket össze.
A piskótát vágd két felé, majd a tepsi aljába kanalazz egy adag krémet és fektesd rá az egyiket lapot, melyet aztán meg is locsolhatsz egy kevés rumaromával. Aztán megint jöhet egy adag krém, és úgy a másik piskótalap. Ezt is locsold meg kevés rummal, majd mehet rá a maradék krém.
Az egészet alaposan szórd meg kakaóval, de akár csokidarabokat is tördelhetsz még rá attól függően, hogy mennyire diétázol! Tedd a hűtőszekrénybe, és várd meg, míg megdermed!
Én délután csináltam, és másnap délelőtt már nem volt folyós, ellenben még aznap befalta a kis család!:-)
Puskás Gyöngyi vagyok, ex kozmetikus, fanatikus sport rajongó és a MIRACLE Anticellulite Krém megálmodója. Több mint 7 éve inzulinrezisztens amit fejben roppantmód helyre tettem, hiszen tudod, hogy minden ott dől el… Vallom, hogy a pozitív gondolkodás csodákra képes, ami számtalanszor beigazolódott már az életem során. Diéta? Kevés az, amit ne próbáltam volna, és nem vagyok írigy ezt Veled is megosztani. Köszönöm, hogy elolvasod a cikkeimet.