Alapvetően a gyors és könnyen elkészíthető desszerteket szoktam preferálni. Én is jobban járok hiszen több időm marad és talán ti is hamarabb nekiálltok egy kisebb idő-és energiaráfordítást igénylő receptnek.
DE mivel imádok sütni, néha pont az jelenti a kikapcsolódást, hogy egy-egy bonyolultabb (vagy inkább kifinomultabb?) édességet készíthetek.
Úgyhogy, ha van egy kis időd, téged is kikapcsol a sütés és csak egy dolgot választhatsz, akkor ez a süti legyen 🙂
Puha mákos piskóta, vaníliapudingos krém, roppanós kávés kekszréteg csokimázzal megspékelve. A recept természetesen cukormentes. A mákos réteg pedig egy kis mákkrémmel is fel lett dobva.
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 35 perc |
Pihentetés | Min.1 óra |
Mennyiség |
tepsi
|
- 4 darab tojásfehérje
- 130 gramm eritrit
- 75 gramm mák
- 2 evőkanál Peak Poppy Cream mákkrém
- 25 gramm zabliszt
- Fél csomag sütőpor
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por Lemon Cheesecake 250g
- 300 ml tej
- 1 csomag cukormentes pudingpor vaníliás
- 100 gramm Skyr joghurt
- 100 gramm eritrit
- 100 gramm étcsokoládé
- 60 gramm vaj
- Néhány darab cukormentes keksz (a krémre)
- 1 adag főzött kávé (a kekszhez)
Hozzávalók
Piskótához
Krémhez
Csokimázhoz
Egyéb
|
- Első körben elkészítjük a piskótát. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tojások fehérjét elkezdjük felverni kemény habbá egy csipet sóval. Mikor úgy érezzük majdnem jó elkezdjük adagonként hozzáadni az édesítőszert is és verjük még egy picit. ( Ha nem olyan kemény mint ahogy a nagykönyvben meg van írva az sem baj, működni fog)
- Ezután mehet bele a mák is, de ezt már csak spatulával keverjük hozzá.
- A lisztet és a sütőport elkeverjük egy külön tálban és ezt is a masszához adjuk (spatulával).
- Utolsóként a mákkrémet is beletesszük és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát (én 24x28 cm-es méretűt használtam) és 30-35 percig sütjük alsó-felső fokozaton. Az a legjobb megoldás ha teljesen hagyjuk kihűlni a piskótát, de ha nem tudtok vagy akartok várni akkor vegyétek ki a meleg formából és minimum egy órát pihentessétek, hogy azért forró ne legyen.
- A pudingot a hagyományos módon főzzük meg és tegyük félre egy tálba. Fedjül le fóliával úgy, hogy az rásimuljon a puding tetejére, így nem képződik rajta "bőr", hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután adjuk hozzá a joghurtot, az ízesítőt és alaposan keverjük el. Végül oszlassuk el a piskótán a kész krémet.
- A kekszeket forró kávéba mártjuk és a krémre rakosgatjuk őket egyesével hogy mindenhova jusson.
- Utolsó lépésként elkészítjük a csokimázat is. 100 g étcsokoládét és 60 g vajat vízgőz felett megolvasztunk és ráöntjük a kekszes rétegre.
- Mehet a hűtőbe körülbelül egy órára.