-+=
Olvasási idő: 2 perc

Alapvetően a gyors és könnyen elkészíthető desszerteket szoktam preferálni. Én is jobban járok hiszen több időm marad és talán ti is hamarabb nekiálltok egy kisebb idő-és energiaráfordítást igénylő receptnek.

DE mivel imádok sütni,  néha pont az jelenti a kikapcsolódást, hogy egy-egy bonyolultabb (vagy inkább kifinomultabb?) édességet készíthetek.
Úgyhogy, ha van egy kis időd, téged is kikapcsol a sütés és csak egy dolgot választhatsz, akkor ez a süti legyen 🙂

Puha mákos piskóta, vaníliapudingos krém, roppanós kávés kekszréteg csokimázzal megspékelve. A recept természetesen cukormentes. A mákos réteg pedig egy kis mákkrémmel is fel lett dobva.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

 

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés Min.1 óra
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
Piskótához
  • 4 darab tojásfehérje
  • 130 gramm eritrit
  • 75 gramm mák
  • 2 evőkanál Peak Poppy Cream mákkrém
  • 25 gramm zabliszt
  • Fél csomag sütőpor
Krémhez
Csokimázhoz
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 60 gramm vaj
Egyéb
  • Néhány darab cukormentes keksz (a krémre)
  • 1 adag főzött kávé (a kekszhez)
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés Min.1 óra
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
Piskótához
  • 4 darab tojásfehérje
  • 130 gramm eritrit
  • 75 gramm mák
  • 2 evőkanál Peak Poppy Cream mákkrém
  • 25 gramm zabliszt
  • Fél csomag sütőpor
Krémhez
Csokimázhoz
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 60 gramm vaj
Egyéb
  • Néhány darab cukormentes keksz (a krémre)
  • 1 adag főzött kávé (a kekszhez)
Elkészítés
  1. Első körben elkészítjük a piskótát. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tojások fehérjét elkezdjük felverni kemény habbá egy csipet sóval. Mikor úgy érezzük majdnem jó elkezdjük adagonként hozzáadni az édesítőszert is és verjük még egy picit. ( Ha nem olyan kemény mint ahogy a nagykönyvben meg van írva az sem baj, működni fog)
  2. Ezután mehet bele a mák is, de ezt már csak spatulával keverjük hozzá.
  3. A lisztet és a sütőport elkeverjük egy külön tálban és ezt is a masszához adjuk (spatulával).
  4. Utolsóként a mákkrémet is beletesszük és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát (én 24x28 cm-es méretűt használtam) és 30-35 percig sütjük alsó-felső fokozaton. Az a legjobb megoldás ha teljesen hagyjuk kihűlni a piskótát, de ha nem tudtok vagy akartok várni akkor vegyétek ki a meleg formából és minimum egy órát pihentessétek, hogy azért forró ne legyen.
  6. A pudingot a hagyományos módon főzzük meg és tegyük félre egy tálba. Fedjül le fóliával úgy, hogy az rásimuljon a puding tetejére, így nem képződik rajta "bőr", hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután adjuk hozzá a joghurtot, az ízesítőt és alaposan keverjük el. Végül oszlassuk el a piskótán a kész krémet.
  7. A kekszeket forró kávéba mártjuk és a krémre rakosgatjuk őket egyesével hogy mindenhova jusson.
  8. Utolsó lépésként elkészítjük a csokimázat is. 100 g étcsokoládét és 60 g vajat vízgőz felett megolvasztunk és ráöntjük a kekszes rétegre.
  9. Mehet a hűtőbe körülbelül egy órára.

Az epres piskóta krémes receptjét ITT találod!

Krémes

Mákos krémes

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.