-+=
Olvasási idő: < 1 percGyönyörű, mutatós, málnás kalória és cukor csökkentett pohárdesszert, amivel lenyűgözhetjük a családunkat és a barátainkat. 🙂 Egyértelműen egy diétás verzióját készítjük el:
- zsíros tejszínhabot lecseréltük natúr joghurtra
- elhagytuk a piskótát
- cukor helyett édesítőt használunk
Tápanyagadatok
POHÁRDESSZERT BAZSALIKOMOS MÁLNAPÜRÉVEL
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 676
Ebből zsírsavak (kcal) 135
% DV (napi érték)*
Összes zsír 15g
23%
Szénhidrát 97g
32%
Fehérje 22g
44%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10 perc |
Pihentetés | 6 óra |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
- 450 gramm natúr joghurt
- 170 gramm fagyasztott málna
- 10 db levélke friss bazsalikom
- 6 db zselatin lap
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint Peak Collagène For Men kollagén italpor hozzáadott aminosavakkal és vitaminokkal eper íz 300g zseléhez vagy a joghurtba keverve
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Először a zselatin lapokat vízbe áztatjuk.
- A fagyasztott málnát lábasban tűz fölött pürésítjük, a friss bazsalikomot apróra aprítjuk, összefőzzük a málnapürével. Ízlés szerint édesítjük, majd félre rakjuk hűlni.
- A joghurtot előkészítjük, 4 zselatin lapot felmelegítünk, és utána öntjük bele a hideg joghurtba. Ellenkező esetben a zselatin lap nem oldódik fel.
- 2 zselatin lapot a málnapürében keverünk el.
- A képen látható módon, poharakba kanalazzuk a joghurtot.
- Minimum 3 órát, fektetve, hűtőbe rakjuk.
- Ha eléggé megdermedt, mellé kanalazhatjuk a málnapürét, és ismét pihentetjük 2- 3 órát.
- Díszíthetjük magvakkal, gyümölcsökkel,, zabbal. Én egy kis túrót is kevertben a joghurtba azért tűnik kicsit csomósnak. Egy kis müzlivel,és kókusz chips-el tálaltam.