Először is: miért jó a mandula a diétádban, azaz egyáltalán MINEK egyél mandulavajat?
A mandulaolaj hihetetlenül sokoldalú tápértéket biztosít, így nem véletlen egyre növekvő népszerűsége. Nagy mennyiségben tartalmaz egészséges, többszörösen telítetlen zsírokat. Egy egészséges diétában rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű, JÓ zsírok bevitele!
Számodra is jó választás a diéta alatt is, mivel vizsgálatok azt támasztották alá, hogy az többszörösen telített egészséges zsírok, amelyek megtalálhatóak a mandulavajban is, rendkívül tápanyag dús és egy teáskanálnyi is csökkentheti az étvágyat és a sóvárgást a nassolni valók után. Másrészt pedig, ha teljesen kiiktatod a diétádból a zsírokat, az egyenes út az anyagcseréd lelassulásához, egyúttal pedig a fogyásod ütemének csökkenéséhez.
Milyen jó tulajdonságai vannak még a mandulának?
További kedvező hatásai is imsertek, és számos új kutatás lát napvilágot a természetes diófélékből készült vajak kedvező élettani hatásairól.
A mandulavaj, hozzáadva étkezéseinkhez csökkenti a kenyér glikémiás indexét. A torontói Egyetem megállapította, hogy azoknak az embereknek, akik étkezéseik során a fehér kenyeret megkenték mandulavajjal, nem változott a vércukor szintjük az étkezés után, ellentétben azokéval, akik natúr fogyasztották el a kenyérszeletet. Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól kend kenyérre a mandulavajat, csak egy bizonyíték arra, milyen jó, ha beilleszted a diétádba, egészséges életmódodba.
A rendszeres fogyasztása a tiszta gondolkodásod garanciája is lehet. American Medical Association Journal-ban jelent meg, hogy a magasabb, ételekből származó E-vitamin fogyasztás 67%-al csökkenti az Alzheimer betegség kialakulásának esélyét. Már csak az utóbbi miatt is érdemes manduláznod – ráadásul finom!
A fogyást más tulajdonsága is elősegíti. A benne lévő rost, fehérje és egyszeresen telített zsírok olyan teltségérzetet biztosítanak, amivel kis mennyiség után se fogsz a hűtőben turkálni. Emellett a B vitamin és cink mennyisége már jelentőseg gátolja a cukor iránti vágyat. A mennyiség itt is fontos, napi 30 grammnál többet ne fogyassz!
A benne lévő rost a szorulást előzi meg, a foszfor és kálium a csont egészségéhez szükséges, az E-vitamin a bőrt és a hajat ápolja!
Hogyan fogyaszd az Almondy mandulavajat? Na erre hoztam Neked megoldást!
Ez a recept, glutén, tej és hozzáadott cukor mentes, hiszen a Peak mandulavajban sincs semmilyen ilyen anyag.
Hogyan kell borzacskákat gyártani?
Keverjük el a nedves hozzávalókat, forgassuk bele a száraz hozzávalókat. hagyjuk állni kb. 20 percig. nedves kézzel formázzunk belőle kupacokat. Szilikonos sütőpapírt vagy sütőlapot érdemes használnod.
160 °C-n légkeverés mellett kb. 25-30 perc alatt szép aranybarnára sül!
Rágnivalónak, és egy idegborzoló jó kis film mellé, egyenesen ez ILLIK!
Előkészítés | 35 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 5 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 1 darab tojássárgája
- 1 darab tojás
- 25 gramm Peak Almondy mandulavaj
- 2 darab narancs leve
- 2 darab narancs héja
- 1 darab citrom héja
- 1 evőkanél fahéj ízlés szerint
- 100 gramm zabpehely
- 300 gramm zabliszt
- 20 gramm Peak Delicious Whey fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- fél csomag sütőpor
- 1 púpos evőkanál Naturganik Útifű maghéj
- 1 ízlés szerint Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- 250 ml natúr joghurt
- 1 csésze víz ha igényli
- 1 csésze bambuszrost ha igényli
Hozzávalók
|