A házi müzliszelet nemcsak olcsóbb megoldás, de teljesen a Te igényeidre szabhatod - akár glutén és laktózmentes formában is! Mondjuk így? :)
A házi müzliszelet nemcsak olcsóbb megoldás, de teljesen a Te igényeidre szabhatod - akár glutén és laktózmentes formában is! Mondjuk így? :)
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Házi készítésű müzliszelet? Energia szelet? Igazából mindkettő kifejezés tökéletes, ráadásul gluténmentes, tejmentes és vegánok is fogyaszthatják. Egy olyan receptet hoztam neked, amibe tényleg bármit lehet tenni. Az édestől kezdve egészen át a sós ízekig, de aki merészebb akár más íz világgal is kiegészítheti.
Az elkészítéshez csupán egy tálra és egy kanálra lesz szükséged. És a legjobb! A csoki nem olvad meg a tetején pár óra után sem 🙂
Tápanyagadatok
Étcsokoládés mentes házi müzli szelet
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 352Ebből zsírsavak (kcal) 225
% DV (napi érték)*
Összes zsír 25g38%
Szénhidrát 24g8%
Fehérje 10g20%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A hozzávalókat - a csoki kivételével - alaposan összekeverjük. A sütőformánkat tapadásmentes sütőpapírral béleljük ki. Töltsük bele a töltelékünket és alaposan nyomkodjuk bele.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A Peak csokikrémet müzlinkre kanalazzuk rá és oszlassuk el egyenletesen.
Tegyük fagyasztóba pár órára. Egy kés segítségével könnyen szeletelhetjük.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.