-+=
Olvasási idő: 3 perc

Az egyik legfelkapottabb receptek közé tartozik a tiramisu… és ÉN MINDIG KIVAGYOK, mert annyira lebutítják ezt a vérbeli olasz krémes finomságot hogy EGYÁLTALÁN NEM hasonlít az igazira. Pedig az IGAZI tiramisunál nincs is fenségesebb recept – jaaaa, és hát baromira nem bonyolultabb idő elkészíteni, mint az “összedobottat.”

Ezt a receptet a cukrászsuliban tanultam. A titka a főzött tojáskrém – ami NEM okoz szalmonellát, mert hőkezelt. Ellenben mesésen krémes állagot ad, és ízt – na ettől lesz olyan a tiramisud, amitől mindenki elalél.

És megmondom még, hogyan tudod feldobni és diétásabbá tenni:

  • Mascarpone kell bele – de lehet kapni light verziót. Fele annyi kalória, és az ízértéke ugyanolyan masszív.
  • A babapiskótát csináld meg házilag. Nem kell formázni sem, a krém úgyis ápol és eltakar 🙂 Tökmindegy milyen lesz, de jobb mint a bolti! B terv, a Peak Mug Cake, én van hogy azt aprítottam bele!
  • A jó minőségű kávén se bukd el.Legyen finom a kávé!
  • Ami pedig a jó trükk: amaretto likőr… na az nem volt otthon, és nem is tartok, mert nem szeretem a túlcukrozott likőröket. Helyette viszont eszembe jutott: már miért is ne lehetne a Prosecco-s pezsgős krémet beletenni? Ez low carb krém, igazi prosecco-val és fehércsokival – ÜNNEPI és FENSÉGES. Amilyen egy IGAZI TIRAMISU!

Peak Black Friday! 33% OFF + Ajándék Szaloncukor a rendelésedhez! És még sokféle más Karácsonyi kedvezmény! Tárazz be!

Októberi kampány – Shop akció

Ez az: Isteni IGAZI PROSECCO-s pezsgőkrém (ez LIMITÁLT, ha elfogy, nem lesz!) ITT egy VIDEÓ is, amiben megnézheted az állagát – és itt BONBON tölteléknek is használtam!

Sőt – ilyen mesés desszertekkel lehet ám fogyni is, hiányérzet nélkül. Igen, pezsgőkrém diétában! Nem hiszed? Nézd meg a Peak GasztroWORKSHOPOM, amiben csak ilyen full extrás alakbarát finomságok vannak. DIÉTÁZZ MÁSKÉPP, desszertekkel! 🙂

 

 

Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A házi babapiskóta
A krémhez
A kávéhoz
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A házi babapiskóta
A krémhez
A kávéhoz
Elkészítés
  1. A babapiskótához verjük a tojás fehérjét kemény habbá - forgassuk bele a tojássárgát, végül több részletben a lisztet. Nyomózsákba töltve nyomjunk korongot vagy piskótát sütőlapra - és 170 fokon süssük 10-12 percig.
  2. A krémhez: a mascarponéhoz a Proseccot habverővel keverjük el. a tojásokat VÍZGŐZ felett főzzük "csípőre": ez azt jelenti, hogy tegyél fel egy edény vizet - ha forr a víz - rá egy másik tálba a tojásokat elkavarva, és folyamatosan keverd addig még el nem éri azt a hőfokot, amikor az ujjad beledugva csípi. (Ez kb 60 fok.) Ha ez megvan, vedd le és kihülésig kézi robotgéppel verd habbá. (Fogod látni, a folyós tojás kihabosodik, megnő a térfogata, és krém lesz. Ez kb 5-10 perc.)
  3. Keverd a tojásos részhez a mascarponét 4 részletben. Először robotgéppel, majd az utolsó 2 adagot spatulával. A zsír így nem fog kicsapódni.Legvégül a tejszínnel keverd el.
  4. A piskótákat mártsd a kávéba - csak 3 mp re elég.
  5. Rétegezd egy edénybe: piskóta-krém-kakaó.... ameddig van anyag! Egy éjszakára tedd hűtőbe!

Több videós DIÉTÁS recept, ITT!

diétás tiramisu

cukrász diétás tiramisu recept

Süss diétás, cukor és fehérlisztmentes, fehérjés bejglit Velünk. Most NEM hízunk meg Karácsonykor, mégis finomakat eszünk. Legyen a Tiéd a recept!