-+=
Olvasási idő: 3 perc

Dorayaki, azaz a japánok palacsintája olyan, mintha felhőbe harapnál: habos, könnyű, remegős!

Ezt a remegős, csupa hab palacsintát nem csak a japán konyha szerelmesei fogják szeretni! Nálunk a család összes tagja imádta! 😀

Régóta ismertem már ezt a fajta palacsintát, még soha nem készítettem el, így most , hogy páromnak és nekem is palacsinta ehetnéke volt, hát elkészítettem.

Ez a hab palacsinta, most diétásan, teljesen cukormentesen készült. 

Nem bonyolult elkészíteni, egyedül a sütésnél kell több figyelmet fordítani rá, mert nagyon alacsony hőfokon kell sütni!

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

Hogy sokkal diétásabb és fehérjedúsabb palacsinták szülessenek:

  • A lisztet kiváltottam palacsinta porra, ami több, mint 50% fehérjetartalommal bír, plusz kollagént is tartalmazz, amitől extrán puhább az állaga.
  • Mivel ez a palacsintapor eleve édeskés, így sok édesítő sem kell bele!
  • Plusz vaniliás protein puding port is kapott, amitől krémes lett az állaga!

Ez a recept, tényleg egy sokkal diétásabb verziója a hagyományosnak, valamint extrán magas fehérjetartalma miatt is bátran ajánlom sportolóknak, edzőknek, de diétázóknak is!

Nálunk annyira sikeres volt, hogy ma, még egyszer le kell sütnöm! 😀

Nem bánom, mert finom, könnyed, egyszerű!

Tetejét bármivel ízesítheted. Én a kedvenc cukormentes krémemmel locsoltam meg, ami nem más, mint a Peak Whey dream protein mogyorókrém. Imádom! 🙂 De gyümölccsel is nagyon finom!

Ez a palacsintapor, most egy pakkban is kapható, amit itt találsz: Palacsinta pakk , amiben most benne van a palacsintapor, egy kalóriamentes olayspray és a cukormentes mogyorókrém!

 

Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Palacsintákhoz
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Palacsintákhoz
Elkészítés
  1. A palacsintaport keverd el shakerben a vízzel, majd öntsd ki egy tálba. Rakd hozzá a protein puding port és habverővel keverd el benne, csomómentesre, majd add hozzá a vanília aromát is.
  2. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját add hozzá a palacsinta masszához, a fehérjét verd fel kemény habbá pici sóval és eritrittel.
  3. Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot a masszába. Lány, könnyű tésztát fogsz kapni.
  4. Ezután, fújd ki kalóriamentes olajspay-el a palacsintasütőt, majd rakj egy kanál palacsinta masszát a sütőre. Fedd le fedővel. Nagyon alacsony lángon süsd. Pár perc után, vedd le a fedőt, majd rakj még egy kanál masszát rá és önts egy kanál vízet is a palacsinták alá, majd újra fedd le. Ezt ismételd meg 3x. Majd forgasd át őket óvatosan,
  5. Nagyon fontos, hogy folyamatos vízgőzben és alacsony hőfokon (én főzőlapon 4-esen sütöttem a 9-ből) legyenek a palacsinták, és így rétegezve, magas, habos állagú lesz.
  6. Azonnal ehető, bár ahogy hűl, sajnos úgy esik is össze. De ez egyáltalán nem baj. 🙂 Finom ígyis!

puha diétás palacsinta

puha diétás felhő palacsinta

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!