Dorayaki, azaz a japánok palacsintája olyan, mintha felhőbe harapnál: habos, könnyű, remegős!
Ezt a remegős, csupa hab palacsintát nem csak a japán konyha szerelmesei fogják szeretni! Nálunk a család összes tagja imádta! 😀
Régóta ismertem már ezt a fajta palacsintát, még soha nem készítettem el, így most , hogy páromnak és nekem is palacsinta ehetnéke volt, hát elkészítettem.
Ez a hab palacsinta, most diétásan, teljesen cukormentesen készült.
Nem bonyolult elkészíteni, egyedül a sütésnél kell több figyelmet fordítani rá, mert nagyon alacsony hőfokon kell sütni!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Hogy sokkal diétásabb és fehérjedúsabb palacsinták szülessenek:
- A lisztet kiváltottam palacsinta porra, ami több, mint 50% fehérjetartalommal bír, plusz kollagént is tartalmazz, amitől extrán puhább az állaga.
- Mivel ez a palacsintapor eleve édeskés, így sok édesítő sem kell bele!
- Plusz vaniliás protein puding port is kapott, amitől krémes lett az állaga!
Ez a recept, tényleg egy sokkal diétásabb verziója a hagyományosnak, valamint extrán magas fehérjetartalma miatt is bátran ajánlom sportolóknak, edzőknek, de diétázóknak is!
Nálunk annyira sikeres volt, hogy ma, még egyszer le kell sütnöm! 😀
Nem bánom, mert finom, könnyed, egyszerű!
Tetejét bármivel ízesítheted. Én a kedvenc cukormentes krémemmel locsoltam meg, ami nem más, mint a Peak Whey dream protein mogyorókrém. Imádom! 🙂 De gyümölccsel is nagyon finom!
Ez a palacsintapor, most egy pakkban is kapható, amit itt találsz: Palacsinta pakk , amiben most benne van a palacsintapor, egy kalóriamentes olayspray és a cukormentes mogyorókrém!
Előkészítés | 25 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
db
|
- 100 gramm Peak Pancake with Collagen - kollagénes palacsintapor több mint 50% fehérjével
- 30 gramm Peak Yummy Protein Pudding fehérjés puding 78% fehérjével vanília íz 360g
- 300 ml víz vagy lehet cukormentes növényi tej is
- 2 db tojás szétválasztva
- ízlés szerint eritrit
- 1 teáskanál sütőpor
- ízlés szerint vanília aroma
- PAM Canola kalóriamentes olajspray
Hozzávalók
Palacsintákhoz
Tetejére
|
- A palacsintaport keverd el shakerben a vízzel, majd öntsd ki egy tálba. Rakd hozzá a protein puding port és habverővel keverd el benne, csomómentesre, majd add hozzá a vanília aromát is.
- A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját add hozzá a palacsinta masszához, a fehérjét verd fel kemény habbá pici sóval és eritrittel.
- Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot a masszába. Lány, könnyű tésztát fogsz kapni.
- Ezután, fújd ki kalóriamentes olajspay-el a palacsintasütőt, majd rakj egy kanál palacsinta masszát a sütőre. Fedd le fedővel. Nagyon alacsony lángon süsd. Pár perc után, vedd le a fedőt, majd rakj még egy kanál masszát rá és önts egy kanál vízet is a palacsinták alá, majd újra fedd le. Ezt ismételd meg 3x. Majd forgasd át őket óvatosan,
- Nagyon fontos, hogy folyamatos vízgőzben és alacsony hőfokon (én főzőlapon 4-esen sütöttem a 9-ből) legyenek a palacsinták, és így rétegezve, magas, habos állagú lesz.
- Azonnal ehető, bár ahogy hűl, sajnos úgy esik is össze. De ez egyáltalán nem baj. 🙂 Finom ígyis!