Gofri palacsinta porból? Miért ne?!
A palacsinta porból is lehet kreatívan sütni. Ma nem volt kedvem palacsintázni, így gofrit készítettem Peak palacsintaporból. Tökéletes lett az állaga és az íze. Felturbóztam egy kis zabpehellyel és a szokásos cukkinivel.
Miért jó egy süteménybe cukkinit tenni?
- Az íze teljesen semleges, nem fogod érezni a cukkini ízét.
- Magas a rosttartalma, így a szénhidrát felszívódást tudod lassítani.
- A zabból, vagy palacsinta porból kevesebb mennyiség kell az ételhez, ha cukkinit használsz. Vagyis kevesebb a kalória, mégis laktatóbb.
- A cukkininek köszönhetően igazán krémes süteményt, gofrit kapsz, nem lesz száraz az étel.
Az alap gofrit nagyon sokféleképpen díszítheted! Például:
– gyümölcsökkel: eperrel, banánnal 🙂
– egészséges zsírokkal, mint mondjuk a szeletelt mandula vagy a kókuszchips
– olyan superfoodokkal, mint a kendermag, virágpor, szárított tőzegáfonya
– szuper liofilizált gyümölcsválogatással
– cukormentes epres étcsokoládé ( vagy a kedvenc protein csokoládédból egy kisebb adag)
– Waldenfarm kalóriamentes sziruppal
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 25 gramm Peak Pancake Gourmet palacsintapor 56% fehérjetartalommal
- 10 gramm zabpehelyliszt
- 50 gramm reszelt cukkini
- 50 gramm mandulatej
- EZ Coat olaj spray vagy kókuszzsír
Hozzávalók
|
- A cukkinit pucold meg, majd kis lyukú reszelőn reszeld le.
- A palacsintaport, a zablisztet a cukkinit keverd össze a mandulatejjel.
- Hagyd állni 10 percig.
- A gofri sütőt kend ki vékonyan kókuszolajjal, öntsd bele a masszát, és süsd teljesen át. Ha megsült, díszítsd a fenn leírtakkal.