-+=
Olvasási idő: 2 perc

Sokszor vagyunk olyan lelkiállapotban, amikor: fáradtak és nyűgösek vagyunk… nincs időnk, energiánk… mégis sütit akarunk. Gyorsat, finomat, pudingosat.

Nyárra hangolódó kis recept következik, amivel több legyet is ütsz egy csapára:

  • Nem kell bekapcsolni a sütőt! 🙂 Ez nemcsak konyhafelújításnál előny, de a jó idő beköszöntével sem szereti senki a plusz hőfokot növelni.
  • Villámgyors. A kosárka művelet időigényes dolog, de nem nálunk!
  • Tök egészséges! Csak lassú felszívódású szénhidrát és sok-sok…sokkal több puding van benne!
  • Zsírszegény és gluténérzékeny étrendhez is! Fehérjedús, kalória szegény IR barát.:) (Vannak érzékenységek a családban, érdekesek a nagycsaládi étkezések)

Peak-tippek!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

  • A puding alá rakhatunk házi cukormentes lekvárt vagy Wheytellát is, vagy megcsöpögtethetjük a kosárkák tetejét olvasztott étcsokoládéval
  • Ha nincs épp protein-pudingod, akkor a kazeinnel vagy bármilyen peak finom fehérjeporral és zselatin fix-el működhet a recept!

Tápanyagadatok
Protein puding kosárka
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 54,9 Ebből zsírsavak (kcal) 9
% DV (napi érték)*
Összes zsír 1g 2%
Szénhidrát 5,5g 2%
Fehérje 5g 10%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 3+1 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 100 gramm darált zabpehely
  • 25-30 gramm teljes kiőrlésű zabliszt
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, kardamon
Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 3+1 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 100 gramm darált zabpehely
  • 25-30 gramm teljes kiőrlésű zabliszt
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, kardamon
Elkészítés
  1. Gyúrjuk össze a tésztát sűrű gyurma állagúra.
  2. Vegyük 15 egyforma golyóra és nyomkodjuk a golyókat szilikon muffin forma aljába, formázzuk meg a kosárka oldalát. Érdemes vizes kézzel formázni és egyengetni!
  3. Tegyük a szilikonformát a mikró üvegtálcájára és süssük „high” fokozaton 3+1 percig. Fontos: közben egyszer ki kell nyitni az ajtót, hogy a gőz távozhasson. Ügyeljünk, hogy ne csak a muffin formánk alja, hanem az oldala is szilikon legyen, hiszen fémet nem szabad a mikrohullámú sütőbe berakni!
  4. Akkor kész a tészta, ha enyhén aranybarna. Vegyük ki rögtön a formából, hogy ne nedvesedjen be és óvatosan rakjuk ki papírtörlővel bélelt rácsra. Amíg langyosra nem hűl, hajlamos leragadni, úgyhogy finoman mozgassuk az aljukat, hogy ne tapadjon a papírtörlőhöz.
  5. Amikor megdermedtek a kosárkák és már nem ragadnak, töltsük be a Creamjoy pudinggal. Szórjuk meg a tetejét fahéjjal.

Protein palacsintából kosárka? Igen!

protein puding

protein pudingos kosárka

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.