-+=
Olvasási idő: 2 perc

Vajon a tél közeledtével vagyok egyre kívánósabb, vagy épp csak olyan passzban vagyok, hogy legszívesebben befalnék egy nagy csupa csoki tortát, egészben? Hmm… Az örök kardió mezőkre kárhoznék, ha az utóbbi verzió lenne, szóval törtem a fejem valami egészséges, mégis finom, orgazmikus élményt keresve az ízlelőbimbóimnak… Íme, az eredmény!

Próbáld ki te is!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Rigó Jancsi újragondolva
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 338 Ebből zsírsavak (kcal) 207
% DV (napi érték)*
Összes zsír 23g 35%
Szénhidrát 17g 6%
Fehérje 16g 32%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1-2 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
Hozzávalók a krémhez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 1-2 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
Hozzávalók a krémhez
Elkészítés
  1. A tojásfehérjéket az édesítővel kemény habbá verjük, majd lassan hozzáadagoljuk a többi hozzávalót, és egy kézi mixer vagy egy szilikon keverőlapáttal összeforgatjuk, míg egységes nem lesz a tészta. Előmelegített sütőbe tesszük 180 °C-ra, kb. 15-20 perc alatt készre sül.
  2. Közben lesz időnk a krémet kikeverni. Egy nagyobb keverőtálba öntjük a tejszínt, habbá verjük, majd szép lassan hozzáadagoljuk a többi belevalót is: a natúr joghurtot, a kakaóport és az olvasztott csokoládét. Végül beleöntjük a Zselatin fix port is, és addig keverjük, amíg egy sűrűbb masszát nem kapunk.
  3. Ha elkészült a tészta, hagyjuk egy kicsit kihűlni. Ráhalmozzuk a krémet, szépen eloszlatjuk a tetején, majd mehet is a hűtőbe, legalább 1 órára. Ha már összeértek az ízek, meg is lehet kóstolni.
  4. A tetejét tetszőlegesen lehet díszíteni: olvasztott csokival bevonni, tejszínhabbal dekorálni. Én meggyel tarkítottam, mert szeretem a csoki és a gyümölcs minden kombinációját.

Több fitt recept ITT!

Rigó Jancsi

proteines Rigó Jancsi

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.