Habár a Halloween elméletileg nem a magyar ünnepek közé sorolandó, és jócskán bővelkedik ellentáborral, mégis évről évre egyre nagyobb kultusszá növi magát. Mi több már az iskolában is egyfajta házi feladat a tökfaragás, és jó kis Halloween bulikról nem beszélve… 🙂
Én azonban a tökölés mellett most a konyhába is becsempésztem a lidérces süteményt, azaz a temetős protein tortát! Ami még nagy szó, hogy nemcsak ALAKBARÁT, de VEGÁN IS!
BÓNUSZ TIPP! Vegánként nagyon nehéz a zsírmentes FEHÉRJEBEVITEL, pláne mert a Vegán fehérjék nem voltam finomak eddig. EDDIG! Miért nehéz még ezen kívül jó vegan proteint találni?
Ha egy igazán jó vegan protein kerestek, akkor mindenképpen többkomponensűt válassz, és olyat, amiben FINOM alapanyagok vannak – mint például a mandula, vagy épp a diós-mákos beütésű kendermag. Ilyen a Peak Yummy Vegan fehérje – ami ezek miatt a többi fehérjék között is kitűnik, mert FINOM. Csak borsó-rizs fehérjéből nehéz (nem lehet) finom fehérjét csinálni.
A legtöbb növényi fehérjeporra sajnos nem jellemző a finom íz, vagy a krémes textúra – vegánként talán Te is szembesültél ezzel. A növényi fehérjékből nagyon nehéz a tejsavóhoz hasonló élvezeti értékkel bíró protein port előállítani – amit most ezzel az ÚJÍTÁSSAL sikerült végre megoldani.
A MANDULA egy kifejezetten finom, édeskés, enyhén diós – de nem túl tolakodó ízű mag, így a mandulából előállított fehérje is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezt a fehérjeforrást hozzáadva a többi értékes növényi fehérjéhez (tökmag, bab, kendermag és borsófehérje) nemcsak minőségileg, de ÍZ és ÁLLAGBELI ugrást is tapasztalhatsz a növényi fehérjék “ranglétráján”.
A Peak Yummy Vegan fehérje ötféle fehérjeforrásnak köszönhetően ez a fehérjepor teljesértékű, azaz minden aminosavat tartalmaz, így minden vegán és nem vegán számára is tökéletes választás. Természetesen mivel nem tartalmaz állati eredetű alapanyagot így tejérzékenyek laktózérzékenyek is fogyaszthatják, emellett tiszta fehérjepor, azaz nincs szennyezve semmilyen gluténtartalmú alapanyaggal. Természetesen cukormentes alacsony szénhidráttartalmú így bármely diétába beilleszthető.
+ !!!Ezen kívül simán készíthetsz belőle VEGÁN egészséges finomságokat – mint például egy Vegan Protein Bar, ami:
- VEGÁN: azaz nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, így ehetik tej és tojásérzékenyek is
- gluténmentes
- cukormentes
- magas rosttartalmú – ellenben szénhidrátszegény, így szuper laktató!
Bónusz! Vegán vagy? MINŐSÉGI FINOMSÁG, és a legjobb: 5 perc alatt elkészíthető! ITT pedig VIDEÓN is megnézhetitek, hogy milyen gyorsan elkészíthető!
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 150 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 gramm Peak Yummy Vegan Protein mandula és tökmag fehérje
- fél csomag sütőpor
- 2 dl cukormentes mandulatej
- 1 db citrom leve
- ízlés szerint fahéj
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
- 3 mérőkanál Peak Yummy Vegan Protein mandula és tökmag fehérje
- kocka alakú cukormentes teljes kiőrlésű keksz
- 50 gramm cukormentes étcsokoládé vegan
- cukrozatlan Holland kakaópor
Hozzávalók
Piskótához:
Hozzávalók a díszítéshez:
|
- Essünk neki a piskótának! Mint mondtam olyannyira bonyolult az egész művelet, hogy minden piskóta hozzávalót összekeversz egy nagy tálban, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöd.
- 170-180 fokon olyan 30-35 perc alatt készre sül, melyet egy laza tűpróba mellett azért ellenőrizz! Addig míg hűl fogd a kockákra tört étcsokit, tedd egy üveg tálkába és vízgőz felett olvaszd meg.
- Vigyázz, mert a mikrós megoldással csak megsütöd és állagra borzadalom lesz, úgyhogy inkább rakj oda egy lábasban néhány dl vizet forralni, és tedd bele az üvegtálkát a csokival.
- Fedd le, így a gőzben olvadt és nem csomós állagot produkálsz, melyet óvatosan kanalazz bele egy uzsonnás zacskó egyik csücskébe. Vágd le a végét ollóval, és, hogy miként teszed izgalmassá a kekszeket, az már csak a kézügyességeden illetve a fantáziádon múlik!
- A kihűlt piskótát óvatosan szedd ki egy tányérra, és ami netán fennmaradt a sütőpapíron azt tedd félre későbbre. Ha azonban ügyes voltál, és egybe kiszedted, úgy az egyik sarkát vágd le, mert később még kelleni fog!
- Ezután fogj kb. 3 adag csokis proteint és keverd el annyi mandulatejjel, hogy se nem folyós, se nem sűrű állagot kapj.
- Vond be vele a piskótát, nyugodtan hagyhatod az oldalán amolyan lidércesre csurogni:-)
- Ezután kakaóporral szórd be az egészet, és jöhetnek a keksz kreálmányok, valamint a megmaradt piskóta zúzalékból készült sírkupacok. Igazából innentől Rajtad áll, hogy mivel s hogyan díszíted! A siker azonban tuti nem marad el!