A tejberizs hagyományosan egy szénhidrátdús finomság, ami nem épp illesztehető be a diétába… akkor ugyan mit csináljunk, ha rendszeresen ennénk, és az alakunkra is vigyázunk?
Az első, hogy a tej helyett FEHÉRJEPORT teszek bele – most pedig kifejezetten a pudingos állag miatt a Peak protein pudingot választottam! A Peak Protein pudinggal nemcsak rengeteg felesleges kalóriát spórolhatsz meg – de NÉZD a tápértékét: szinte semmi szénhidrát és semmi zsír nincs benne!
Ez ugye SZINTE CSAK FEHÉRJE! Mitől ennyire krémes és pudingos – úgy, hogy nincs benne keményítő és más szénhidrát, zsír?
A puding KAZEIN és tejfehérje keveréke, ami egy LASSÚ felszívódású, LAKTATÓ fehérje, és az állaga is sokkal krémesebb, mint a tejsavónak.
Elég csak vízzel kikeverned, főznöd sem kell emiatt ezt a Peak protein pudingot!
A kazein fehérjék gömbölyded szerkezetűek, amelyek vízzel érintkezve duzzadnak, és viszkózus, krémes textúrát képeznek. Ez a szerkezet teszi lehetővé, hogy a kazein lassan emésztődjön, így hosszabb ideig tartó teltségérzetet biztosít.
A kazein ráadásul képes nagy mennyiségű vizet megkötni, ami szintén hozzájárul a krémes állaghoz. Amikor vizet vesz fel, a micellák kinyílnak, és sűrű gélt alkotnak.
Miért nem jó akkor csak kazeint enned, ha pudingozol?
A kazein kicsit „homokszemcse” állagú önmagában. A Peak pudingban TEJFEHÉRJÉVEL krémesítettük, hogy abszulút hozza a krémes puding feelinget!
Na ennyit erről, nézzük a receptet!
Előkészítés | 2 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 60 gramm rizs
- 300 ml víz
- 30 gramm Peak Yummy Protein Pudding fehérjés puding 78% fehérjével
- 150 ml víz
- gyümölcsök
Hozzávalók
|
- A rizst tedd fel főni a 300 ml vízzel.
- A pudingot is keverd össze egy shakerben a 150 ml vízzel.
- Ha megfőtt a rizs, keverd bele a pudingot és készen is vagy!