-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Stroganoff módon sokféle ételt készítenek – húsokat, de akár halat is készíthetünk ezzel a módszerrel. Van aki gombával, paradicsommal,tejszínnel, és van aki savanyú uborkával és mustárral.

Legismertebb a Stroganoff bélszín. Rendkívül gazdag ízvilág, nagyon laktató. És, hogy lesz fittebb azaz Peak-konyha kompatibilus? Hozzá bulgurt tálalunk, a gombócokat zsírszegény darált hússal készítjük. És egy igazi makro tápérték sztár fogássá tesszük – hiszen nagy fehérje és alacsony szénhidrát-kalória értékekkel fog a tányérunkon…vagyis inkább a pocakunkba landolni!

Hétvégére nem is rossz ötlet, ugye?

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

Tápanyagadatok
Stroganoff húsgolyók bulgurral
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 199 Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7,7g 11%
Szénhidrát 9,8g 3%
Fehérje 21,8g 42%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 500 gramm zsírszegény darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 250 gramm csiperkegomba
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 300 ml húsleves lé (kockából is lehet)
  • 100 ml paradicsompüré
  • 100 ml főzőtejszín
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint Peak MCT olaj
  • ízlés szerint kókuszolaj
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 500 gramm zsírszegény darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 250 gramm csiperkegomba
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 300 ml húsleves lé (kockából is lehet)
  • 100 ml paradicsompüré
  • 100 ml főzőtejszín
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint Peak MCT olaj
  • ízlés szerint kókuszolaj
Elkészítés
  1. A darált húst összedolgozzuk 1 gerezd reszelt fokhagymával, sóval és borssal.
  2. Formázzunk belőle diónyi gombócokat és forró kókuszzsírban süssük meg és csepegtessük le papíron!
  3. Az apróra vágott hagymást dinszteljük meg Peak Mct olajon vagy olíva olajon, majd keverjük hozzá a megpucolt, feldarabolt gombát és a másik gerezd zúzott fokhagymát.
  4. Pirítsuk a hagymát 5 percig és szórjuk rá a pirospaprikát, forgassuk át és öntsük fel a húslével, a paradicsomszósszal és a tejszínnel.
  5. Forraljuk össze, hogy krémes állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk és tegyük bele a húsgombócokat, végül ezzel is forraljuk 5 percig.
  6. Bulgurral vagy basamati rizzsel tálaljuk

Több tipp a főzéshez ITT!

stroganoff húsgolyó

stroganoff húsgolyó bulgurral

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!