Nem kell aggódnod, hogy mit rágcsálj az esti filmnézés közben, mert a Peak Bundázó porból ezt is el tudod készíteni!
Míg a hagyományos tortilla chips fehérlisztet és kukoricalisztet tartalmazz, ebben a változatban ezeket kihagyjuk és helyettesítjük a bundázó porral. Ezáltal gluténmentes és extrán fehérjedúsabb, amit simán nassolhatsz este is!
Elkészítésében is egyszerűbb, hiszen pár lépést el is hagyhatsz a hagyományossal szemben.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- bárhogyan fűszerezheted
- bármilyen mártogatóst is tudsz hozzá készíteni. (Én házi zakuszkával ettem)
Ez a bundázó por számomra igazi jolly joker, hiszen nagyon sokféle diétás sós ételt tudsz belőle készíteni, ahogy azt már láttátok korábban is!
Amúgy a Peak Bundázóról azt kell tudnod, hogy GLUTÉNMENTES és magas a fehérjetartalma – és bármit bebundázhatsz vele, itt például csak víz kell hozzá – és sós palacsintaként működik. De szendvicsnek, galuska – alapnak!! – pizzának is jó – és hát az eredeti funkciója: a BUNDÁZÁS, azaz egészséges rántott husik készítése. Itt egy cikk, ennyi mindent csináltunk már eddig belőle!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
db
|
- 90 gramm Peak Protein Bread bundázó por 53% fehérjével
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 5 gramm sütőpor
- 1 dl forró víz
Hozzávalók
|
- A hozzávalókat keverd el, majd a forró vizet apránként adagolva hozzá keverd össze. Puha, nyújtható tésztát kell, hogy kapj.
- Felezd meg a tésztát, nekem 2 db kb narancs nagyságú kis gömb jött ki belőle. Nyújtsd ki őket 2 sütőpapír között kör alakúra, arra ügyelve, hogy minél vékonyabb legyen a tészta.
- A kinyújtott köröket először vágd ketté, majd negyedeld, majd nyolcadold, így kapsz kis háromszögeket. Tehát egy körből, 8 db kis háromszög fog kijönni.
- Kalóriamentes olayspray-el befújt sütőpapírra rakd rá a háromszögeket, majd süsd meg őket 150 fokon légkeverésen 30 percig. Nézd majd folyamatosan, ha eléggé pirosak, már kiveheted őket. Itt az a cél, inkább szárítsd mint süsd, mert hamar megégnek.