Egy igazi pikáns kaja fitten? Stroganoff húsgolyók bulgurral!
Egy igazán menő és pikáns fogást hoztunk Nektek, amit pár peak-konyhatrükkel teljesen diétabaráttá nyilváníthatunk! Húsimádók, hajrá, ez a Ti napotok!
Egy igazán menő és pikáns fogást hoztunk Nektek, amit pár peak-konyhatrükkel teljesen diétabaráttá nyilváníthatunk! Húsimádók, hajrá, ez a Ti napotok!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Stroganoff módon sokféle ételt készítenek – húsokat, de akár halat is készíthetünk ezzel a módszerrel. Van aki gombával, paradicsommal,tejszínnel, és van aki savanyú uborkával és mustárral.
Legismertebb a Stroganoff bélszín. Rendkívül gazdag ízvilág, nagyon laktató. És, hogy lesz fittebb azaz Peak-konyha kompatibilus? Hozzá bulgurt tálalunk, a gombócokat zsírszegény darált hússal készítjük. És egy igazi makro tápérték sztár fogássá tesszük – hiszen nagy fehérje és alacsony szénhidrát-kalória értékekkel fog a tányérunkon…vagyis inkább a pocakunkba landolni!
Hétvégére nem is rossz ötlet, ugye?
Peak Black Friday! 33% OFF + Ajándék Szaloncukor a rendelésedhez! És még sokféle más Karácsonyi kedvezmény! Tárazz be!
Tápanyagadatok
Stroganoff húsgolyók bulgurral
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 199Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7,7g11%
Szénhidrát 9,8g3%
Fehérje 21,8g42%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A darált húst összedolgozzuk 1 gerezd reszelt fokhagymával, sóval és borssal.
Formázzunk belőle diónyi gombócokat és forró kókuszzsírban süssük meg és csepegtessük le papíron!
Az apróra vágott hagymást dinszteljük meg Peak Mct olajon vagy olíva olajon, majd keverjük hozzá a megpucolt, feldarabolt gombát és a másik gerezd zúzott fokhagymát.
Pirítsuk a hagymát 5 percig és szórjuk rá a pirospaprikát, forgassuk át és öntsük fel a húslével, a paradicsomszósszal és a tejszínnel.
Forraljuk össze, hogy krémes állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk és tegyük bele a húsgombócokat, végül ezzel is forraljuk 5 percig.
Kisuczky Attila vagyok, és szenvedélyes. Igen, tényleg az, a gasztronómia iránt. Annó 2015 ben eldöntöttem, hogy megtanulok hetente legalább egy új ételt készíteni, hogy legyen egy alap repertoárom, amivel tudok kedveskedni az akkori barátnőmnek, magamnak vagy bárkinek, aki nekem fontos. A döntést tettek követték, így 2016 elején, heti egy receptből 2 aztán ha szabadidő engedte 3 is lett. Alapszabály volt nálam, hogy mindig új étel legyen. 2016 év végén elterveztem, hogy életmódot váltok, lefogyok, formálódok és a szenvedélyemmé vált sütést-főzést már csak egészségesalapanyagokkal folytatom. Nagyon belemélyedten a témába és mára 200 feletti elkészült, kipróbált recepttel és 40 kg mínusszal folytatom. Az elmúlt egy évben az egészséges táplálkozás mellett életem része lett a sport, hetente 3-4 alkalommal, és ezen belül a legnagyobb szerelem a futás lett, amit októberben kezdtem, heti egy alkalommal. Először 6 km sikerült, karácsonyra 10 km és január végére a félmaratoni 21 km táv is, amit azóta több alkalommal lefutottam és mindig emelem a távokat. Tavalyi évben létrehoztam a Kisucook facebook oldalt, ami mára 1200 feletti követővel rendelkezik. Receptjeimet mindig fázisfotókkal látom el, gyakran készítek hozzá receptkártyát, bevásárlólistát, újabban kiszámolt makrókkal.