Az ősz egy mesésen puha, cukormentes gluténmentes és vegán piskótatekercsbe csomagolva.
Igen, nem kétséges, ennél pihepuhább piskótát még nem ettél – és a finom sütőtök, az izgalmas rumos gesztenyekrém biztosan gondoskodik arról, hogy imádjuk az őszi időszakot is.
Valaki mondta, hogy a Peak gesztenyekrém felesleges (?), mert hát ott a gesztenyepüré. Nos. Egyfelől nálunk pont kifogyott a cukormentes gesztenyemassza, így tök jó, hogy volt alternatíva a szekrényben – igen, akár hűtés nélkül, évekig is eláll (addig úgysem marad meg:P) – illetve ez egy KÉSZ krém, elég intenzív gesztenye ízzel, szóval krémes sütikbe sokkal finomabb, markánsabb az íze, mint a gesztenyepüré – mascarpone kombónak, amit amúgy használnak
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 3 db tojás
- 100 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 120 gramm sütőtökpüré
- ízlés szerint eritrit, fahéj
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 150 gramm Peak Chestnut Cream cukormentes gesztenyekrém
- 100 ml növényi tejszín
Hozzávalók
A piskóta
A krém
|
- 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habverővel felverjük, a sárgáját az eritrittel és a sült tökpürével szinte fehér habbá verjük.
- 2. A zabpehelylisztet, szódabikarbónát a sóval összekeverjük majd hozzá adjuk a tojás sárgájából vert krémhez. Ezután a fehérjét is óvatosan hozzá keverjük. Ezzel kész a piskóta tésztája. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd mehet a sütőbe 180 fokon 15-20 percre.
- 3. A tésztát fogpiszkálóval megszúrjuk, ha nem ragadt rá a tészta, akkor kész. Ezzel ellenőrizzük, hogy nyers maradt-e.
- 4. Miután kivesszük a sütőből rögtön egy konyharuhára tesszük és feltekerjük. Addig nem nyúlunk hozzá míg teljesen ki nem hűlt, ezzel megelőzve a piskóta szétrepedését.
- 5. Közben elkészítjük a krémet. Nagyon egyszerű a gesztenyekrém MÁR KÉSZ VAN és rögtön felhasználható, így csak a habbá vert tejszínnel kell összekeverni.
- 6. A krémmel megkenjük a piskótát, újra feltekerjük és kész is a diétás gesztenyetekercs.