-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az ősz egy mesésen puha, cukormentes gluténmentes és vegán piskótatekercsbe csomagolva.⁠

Igen, nem kétséges, ennél pihepuhább piskótát még nem ettél – és a finom sütőtök, az izgalmas rumos gesztenyekrém biztosan gondoskodik arról, hogy imádjuk az őszi időszakot is.⁠

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Valaki mondta, hogy a Peak gesztenyekrém felesleges (?), mert hát ott a gesztenyepüré. Nos. Egyfelől nálunk pont kifogyott a cukormentes gesztenyemassza, így tök jó, hogy volt alternatíva a szekrényben – igen, akár hűtés nélkül, évekig is eláll (addig úgysem marad meg:P) – illetve ez egy KÉSZ krém, elég intenzív gesztenye ízzel, szóval krémes sütikbe sokkal finomabb, markánsabb az íze, mint a gesztenyepüré – mascarpone kombónak, amit amúgy használnak

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 3 db tojás
  • 100 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 120 gramm sütőtökpüré
  • ízlés szerint eritrit, fahéj
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
A krém
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 3 db tojás
  • 100 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 120 gramm sütőtökpüré
  • ízlés szerint eritrit, fahéj
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
A krém
Elkészítés
  1. 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habverővel felverjük, a sárgáját az eritrittel és a sült tökpürével szinte fehér habbá verjük.⁠
  2. 2. A zabpehelylisztet, szódabikarbónát a sóval összekeverjük majd hozzá adjuk a tojás sárgájából vert krémhez. Ezután a fehérjét is óvatosan hozzá keverjük. Ezzel kész a piskóta tésztája. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd mehet a sütőbe 180 fokon 15-20 percre.⁠
  3. 3. A tésztát fogpiszkálóval megszúrjuk, ha nem ragadt rá a tészta, akkor kész. Ezzel ellenőrizzük, hogy nyers maradt-e.⁠
  4. 4. Miután kivesszük a sütőből rögtön egy konyharuhára tesszük és feltekerjük. Addig nem nyúlunk hozzá míg teljesen ki nem hűlt, ezzel megelőzve a piskóta szétrepedését.⁠
  5. 5. Közben elkészítjük a krémet. Nagyon egyszerű a gesztenyekrém MÁR KÉSZ VAN és rögtön felhasználható, így csak a habbá vert tejszínnel kell összekeverni. ⁠
  6. 6. A krémmel megkenjük a piskótát, újra feltekerjük és kész is a diétás gesztenyetekercs.⁠

Ez pedig a kókuszrajongóknak!

gesztenyés piskótatekercs

sütőtökös gesztenyés piskótatekercs

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.