-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Az ősz az igazi szívmelengető színek és illatok évszaka. Ennek egyik megtestesülése számomra a sütőtök.

Amellett, hogy isteni finom, rendkívül egészséges zöldségféle is. Kimagasló a magnézium, kálium és béta-karotin tartalma. Remek antioxidáns és c-vitamin forrás.

Fogyni vágyók se féljenek tőle, kalóriatartalma rendkívül alacsony, viszont sokáig jóllakottság érzetet biztosít a benne lévő rostok miatt.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Én is igyekszem minél többet enni ilyenkor ( ami egyébként nem esik nehezemre 😀 ), így az eredeti mascarpone krémes rolád receptemet feltúrbóztam egy kis sütőtökkel is, hogy igazán szezonális legyen a végeredmény.

Aki még nem került őszi hangulatba, annak garantálom ez a recept segíteni fog 😀

> Peak-tipp! Paleos sütőtökös fehérje porral még finomabb, még tökösebb – és még proteindúsabb lesz a recept!

Tápanyagadatok
Mascarpone krémes rolád, sütőtökkel fűszerezve.
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1178 Ebből zsírsavak (kcal) 639
% DV (napi érték)*
Összes zsír 71g 109%
Szénhidrát 92g 31%
Fehérje 43g 86%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
tekercs
Hozzávalók
A tészta
  • 80 gramm zabliszt
  • 150 gramm sütőtök püré
  • 2 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 8 gramm sütőtök fűszerkeverék
  • 4 gramm sütőpor
  • 4 gramm szódabikarbóna
  • ízlés szerint édesítő
A krém
  • 250 gramm light mascarpone
  • 4 gramm sütőtök fűszerkeverék
  • ízlés szerint édesítő
Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
tekercs
Hozzávalók
A tészta
  • 80 gramm zabliszt
  • 150 gramm sütőtök püré
  • 2 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 8 gramm sütőtök fűszerkeverék
  • 4 gramm sütőpor
  • 4 gramm szódabikarbóna
  • ízlés szerint édesítő
A krém
  • 250 gramm light mascarpone
  • 4 gramm sütőtök fűszerkeverék
  • ízlés szerint édesítő
Elkészítés
  1. A sütőtököt megmossuk, ketté vágjuk, a belsejét kikaparjuk és pár centis szeletekre vágjuk.
  2. 180 fokos sütőben puhulásig sütjük. Ha elkészült megszabadítjuk a héjától és pürésítjük.
  3. A tésztához összekeverjük a hozzávalókat (tojásoknak csak a sárgáját)
  4. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a tésztába forgatjuk amíg egynemű massza nem lesz.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazom a tésztát és téglalap alakúra egyengetem.
  6. 180 fokon készre sütjük körülbelül 12 perc alatt. Mikor kész van még melegen feltekerem és úgy hagyom kihűlni.
  7. Amíg hűl a tészta, összekeverem a krém hozzávalóit is.
  8. Végül egyenletesen eloszlatom a tésztán és szorosan feltekerem.

Több finom diétás recept ITT!

sütőtökös rolád

mascarpone krémes sütőtökös rolád

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.