Az ősz az igazi szívmelengető színek és illatok évszaka. Ennek egyik megtestesülése számomra a sütőtök.
Amellett, hogy isteni finom, rendkívül egészséges zöldségféle is. Kimagasló a magnézium, kálium és béta-karotin tartalma. Remek antioxidáns és c-vitamin forrás.
Fogyni vágyók se féljenek tőle, kalóriatartalma rendkívül alacsony, viszont sokáig jóllakottság érzetet biztosít a benne lévő rostok miatt.
Én is igyekszem minél többet enni ilyenkor ( ami egyébként nem esik nehezemre 😀 ), így az eredeti mascarpone krémes rolád receptemet feltúrbóztam egy kis sütőtökkel is, hogy igazán szezonális legyen a végeredmény.
Aki még nem került őszi hangulatba, annak garantálom ez a recept segíteni fog 😀
> Peak-tipp! Paleos sütőtökös fehérje porral még finomabb, még tökösebb – és még proteindúsabb lesz a recept!
Előkészítés | 10-15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
tekercs
|
- 80 gramm zabliszt
- 150 gramm sütőtök püré
- 2 db tojás
- 1 db tojásfehérje
- 8 gramm sütőtök fűszerkeverék
- 4 gramm sütőpor
- 4 gramm szódabikarbóna
- ízlés szerint édesítő
- 250 gramm light mascarpone
- 4 gramm sütőtök fűszerkeverék
- ízlés szerint édesítő
Hozzávalók
A tészta
A krém
|
- A sütőtököt megmossuk, ketté vágjuk, a belsejét kikaparjuk és pár centis szeletekre vágjuk.
- 180 fokos sütőben puhulásig sütjük. Ha elkészült megszabadítjuk a héjától és pürésítjük.
- A tésztához összekeverjük a hozzávalókat (tojásoknak csak a sárgáját)
- A tojás fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a tésztába forgatjuk amíg egynemű massza nem lesz.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazom a tésztát és téglalap alakúra egyengetem.
- 180 fokon készre sütjük körülbelül 12 perc alatt. Mikor kész van még melegen feltekerem és úgy hagyom kihűlni.
- Amíg hűl a tészta, összekeverem a krém hozzávalóit is.
- Végül egyenletesen eloszlatom a tésztán és szorosan feltekerem.