Sokunk egyik gyerekkori, de még akár mostani kedvence is a lángos. A STRANDOK egyik aduásza gofri és a fröccs mellett. Nincs is jobb, mint egy sajtos tejfölös lángos ugye?…hmmmm..
De egy gond van vele. amilyen jó szájízzel esszük, sokan akkora szenvedéssel éljük meg az utána lévő pillanatokat. A bő olajban sült lángost nem mindegyikünk gyomra bírja, DE hoztam most Neked, ha egy nem is az igazit megközelítő, de az emlékeket mindenképp felidéző egészséges, gyomorbarát változatot!
Az ATTRAKCIÓ benne, hogy a kalóriabomba fokhagymás olajat MCT olajba passzírozott fokhagymával helyettesítettem. ÍZRE TÖKÉLY, de az MCT ugye más zsír: ne rakódik le zsírpárnaként, energiaként hasznosul, szóval pörgeti az anyagcserét – és nem nehezíti el a hasad! Bővebben ITT olvashatsz róla, ha érdekel!
De mi van akkor, ha NÉHA most a nyáron a HAGYOMÁNYOS LÁNGOST (is) ennéd? Hasfájás – és a diéta-off?!
Ha viszont mégis maradna a hagyományos lángos – hiszen ez nyáron becsúszhat… akkor javasoljuk a Peak Digestive enzimet, hogy legyen ott a táskádban – és nem fog fájni a hasad!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
db
|
- 2 db tojás
- 120 gramm túró vagy natúr skyr joghurt
- 10 gramm útifűmaghéj
- 3 gramm sütőpor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fokhagyma
- 12%-os tejföl vagy Skyr joghurt
- light reszelt sajt
- 35 ml Peak MCT olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
Hozzávalók
A lángoshoz
A tetejére
A DIÉTÁS fokhagymás olajos tunkolóhoz
|
- A tojásokat válaszd ketté - a sárgáját keverd el a Skyrrel vagy a túróval, sütőporral, sóval, fokhagymával.
- A tojásfehérjét verd kemény habbá.
- Keverd össze ÓVATOSAN egy spatulával a sárgás-fehérjés részt.
- Végül itt add hozzá az útifüvet, és keverd bele ezt is.
- Kend a masszát egy sütőpapíros felületre, formázd szép kör alakúvá. A tetejét fújd le olajsprayvel.
- Előmelegített sütőben 180 fokon süsd készre, ez kb 10-15 perc.
- A fokhagymás olajos mártogatóhoz nyomkodd szét a fokhagymát az MCT olajban, majd kend meg a kisült lángos tetejét. Skyr joghurttal és sajttal díszítsd.