-+=
Olvasási idő: 2 perc

Én már jó pár éve szilveszterkor sajtos rúd és pogácsa helyett sörkiflit csinálok. Isteni finom, foszlós finomság ami a szilveszteri buli után is napokig puha marad.

Habár kelt tészta, túl sok dolog mégsincs vele úgyhogy könnyedén belefér két ünnep között egy zsúfoltabb napon is. Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal is.

MCT olajat használtam, mert egészséges – és javítja az anyagcserét, jót tesz a hormonoknak. Ez a Karácsonyi időszak után pedig igazi örömhír!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Én a tésztát most fele-fele arányban fehér tönkölylisztel és teljes kiőrlésű tönkölylisztel készítettem, így lassítva a felszívódását de mégis amennyire lehet megtartva az eredetei recept ízvilágát, állagát!

Sőt – ha szeretsz sütni-főzni, akkor KÉPZELD! Akár mesés finomságokkal lehet ám fogyni is, hiányérzet nélkül. Igen, pizza, túró rudi, keksztekercs, pita vagy fitt lángos Nem hiszed? Nézd meg a Peak Szakácskönyvet, amiben csak ilyen full extrás alakbarát finomságok vannak. DIÉTÁZZ MÁSKÉPP jövőre, desszertekkel! ?


Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
  • 250 g tönkölyliszt (Fele sima, fele teljeskiőrlésű)
  • 20 g élesztő
  • 2 tk
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek tejföl
  • 70 ml Peak MCT olaj
  • 1 db tojás (tetejére)
  • szezámmag (tetejére)
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
tepsi
Hozzávalók
  • 250 g tönkölyliszt (Fele sima, fele teljeskiőrlésű)
  • 20 g élesztő
  • 2 tk
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek tejföl
  • 70 ml Peak MCT olaj
  • 1 db tojás (tetejére)
  • szezámmag (tetejére)
Elkészítés
  1. Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Az összes többi hozzávalóval összekeverjük és egy gombócot gyúrunk belőle. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. Miután megkelt, a gombócot ketté vágjuk és 1-1 körlapot nyújtunk belőle. A körlapokat 12 egyenlő darabra vágjuk (mint egy pizzát) és a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük.
  4. A kifliket megkenjük a felvert tojással majd megszórjuk szezámmaggal. Így is pihentetjük még körülbelül 15 percet.
  5. Végül mehet a sütőbe, 200 fokon 20-25 percre.

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.