Hát ki ne szeretné a sztrapacskát? Igaz?
Nekem az egyik kedvenc ételem és nagyon régen ettem már. Egyik nap úgy megkívántam, hogy gondoltam, muszáj elkészítenem ebédre.
Hát a hagyományos sztrapi elkészítése nem egy egyszerű folyamat…. krumpli pucolás, főzés, összetörés, szaggatás, liszt meg zsír meg minden , ami ezt az ételt egy óriási szénhidrát és zsírbombává teszi, hogy a magyar pocakot jól lakassa 😀
Hát erre egyrészt nem is volt időm, másrészt ha bevágnék most egy ilyet egy tállal, tuti a pocakom szívná meg…
Szóval! A krumplis ízt semmiképp se szerettem volna kikerülni, így erre tökéletes diétás és extrán magas fehérjetartalommal bíró Peak krumplipüréből készítettem el!
Ehhez így nem is kell annyi idő, nem jár kosszal sem, mert csak a püréporhoz meleg vizet adtam, jól elkevertem és kész is a krumplis massza, amit már lehet is szaggatni!
Ez a krumplipüré , valami mennyei! Nem csak hagyományosan pürét tudsz belőle kikeverni, hanem rengeteg más sokkal diétásabb ételt is tudsz belőle készíteni! Pl: krumplilángos, tócsni, nokedli. palacsinta, burgonyagombóc
Számos diétás főétel egyik szuper megalkotója ez a krumplipüré! Fehérjedús, zsírszegény és még szénhidrátszegény is!
Így már én is ehetem a kedvenc ételemet a sztrapacskát! 🙂
Előkészítés | 2 perc |
Sütés/főzés | 2 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 50 gramm Peak Proteines Krumplipüré - 44% fehérjével
- 60 ml meleg víz
- 2 evőkanál zsírszegény tejföl
- ízlés szerint juhtúró
- ízlés szerint szalonna elhagyható
Hozzávalók
|
- A krumplipüré port, keverd el a meleg vízzel. Fontos, hogy se nem túl híg se nem túl sűrű, ragacsos masszát kapj. Kb olyan állagúnak kell lennie, mint a hagyományos nokedli tésztának.
- Ezután, csak szaggasd bele forró vízbe. Ha már fent vannak a víz tetején, készen vannak. (Gyorsabban lesz kész, mint a hagyományos)
- Ha kész, csepegtesd le, majd egy tálba add hozzá a juhtúrót és a tejfölt is. Ha szeretnéd, még ízesítheted sóval, borssal.
- Jól keverd át, és ha a diétád engedi (vagy ketogén diétázol) akkor egy szelet szalonnát piríts le és rakd a tetejére!