-+=
Olvasási idő: 2 perc

A menzás tejbegríz egy külön fogalom. Van aki forrón szereti. Más úgy, ha a tányér széléről is kifolyik. Van, aki a keményebb oldaláért rajong… és van, akinek FŐBENJÁRÓ bűn, ha összekeverjük a kakaóval…:)

A tejbegríz alapesetben nem követel meg komolyabb konyhai előéletet tőlünk…Ugyanis: klasszikusan két összetevővel általában le lehet tudni a történetet: tej és gríz.
De egy diétás étrendben, rendszeresen biztos nem illik bele. DE MIT TEHETÜNK, hogyan és mit helyettesítsünk, hogy a grízes feeling is megmaradjon, és a pocakunk is jól lakjon? 🙂 Elkészítjük máshogy!

1. Gríz helyett? Teljes kiőrlésű és GLUTÉNMENTES zabpehelyliszt és útifűmaghéj-rostmix keveréke

A zab előnyeit hosszasan lehet ecsetelni, gyors összegzésképp annyit, hogy a gríznél sokkal komplexebb és némileg kevesebb szénhidrátot is tartalmaz, egyenletesebben tartja a vércukorszintet, valamint rostokban és más tápanyagban is gazdag szénhidrátforrás. Azt tudnod kell, ha fogyni akarsz, akkor az inzulin, vércukorszinted alacsonyan kell tartanod. A megemelkedett vércukorszint nem kedvez a zsírbontásnak, sőt a tárolásra ösztönzi a tested. Ezen kívül a vércukor ingadozás rosszul létet, fáradékonyságot és farkaséhséget is okoz.

Ezt kerülendően lassú felszívódású szénhidrátokat fogyassz – mint jelen esetben a teljes kiőrlésű zabpehely.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Érdekesség: A plusz rostok két ok miatt lettek ehhez hozzáadva: ezzel a kombinációval a zab-rost mix teljesen gríz állagú, így kedvenc tejbegríz élményünket simán felidézhetjük vele! Másfelől a rost segít, hogy hosszútávon csökkentsd az éhséget, jól lakott maradj – ez ugye a testsúlykontroll alapja.

2. Tej helyett a finom tejsavó fehérjét használjuk, ami szintén több ok miatt lesz JÓ:

Egyfelől a tejes állag és íz miatt tényleg elég CSAK VÍZZEL keverned – ezzel plusz felesleges kalóriát, és költségeket spórolsz meg.

Másfelől a hozzáadott fehérje miatt ez már nem egy szénhidrátbomba nasi, hanem egy TELJES PROTEINDÚS ÉTKEZÉS lesz. A fehérje minden diéta alapja szinte – mivel ez a makrotápanyag az, amivel javíthatjuk a testösszetételünket, őrizhessük az izmainkat a feszességet. A fehérje az, ami a legkevésbé rakódik le zsírként – ellenben magas a szaturációs (telítődést elősegítő) indexe. Emiatt tényleg nélkülözhetetlen diétában.

Na ennyi bevezető és kellő kitérő után, lássuk a „receptet”! Mit tud az ÚJ Peak TEJBEGRÍZ!
Előkészítés 5 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 5 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Mérj ki egy shakerben 50 gramm Peak Tejbegrízt és mellé 200 ml vizet (én sűrűbben szeretem, azért ennyi.)
  2. Rázd össze és töltsd ki. VOÁLÁÁÁÁ, ENNYIKE, KÉSZ IS!
  3. Tejbegríz evési útmutató :))) Jó, tudom hogy mindenki mással szereti, de akkor is a kakaó a legjobb feltét! A natúr kakaó keserűsége nem szokott jó lenni – így én a Wheydream mogyorókrémjével lazítottam fel! Szép vastagon beszór, Wheydreammel megcsurgat, majd szakszerűen bekanalaz. Szigorúan, szépen a széléről nekiindulva, geometriai pontossággal körbekanalazva. Összekeverni igazi szentségtörés! 🙂
  4. Tápérték-adatok 1 kész Peak Tejbegrízben ("feltét nélkül"): Vízzel készítve a teljes adag 189 kcal, 21 g fehérje, 13 g szénhidrát (amiből 6.5 g rost) és 4,4 g zsír. A zsír az MCT olaj adja – azaz ez nem rakódik le zsírpárnaként!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.