A trópusi protein torta igazi parti-arc, hiszen felfrissít a sok finom gyümölcstengerével, hűsít a könnyed krémjével, és persze ebből sem marad el a peak-praktika! Mert ha nyári hangulat van, ott bikini-para is van..:) Ezért fehérjével dobtuk fel a recept tápanyagtartalmát… hogy aztán bűntudat nélkül, hátradőlve, gyümölcstortát majszolva várjuk a nyarat!
> Peak-tipp! Aki növelni akarja a torta fehérje tartalmát, az tejföl helyett zsírszegény krémtúró és joghurt duóval is próbálkozhat!
A protein pornál érdemes vaníliásat vagy gyümölcsöset választani, de igazából az a fontos, hogy finom legyen, hiszen ez adja a süti krémjét! 🙂
Más gyümölcsökkel is elkészíthető a torta… például ananásszal, mangóval, málnával banánnal is nyerő!
Előkészítés | 10-15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 4 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm zabpehelyliszt
- 2 db tojás (L vagy XL)
- 1 kiskanál sütőpor
- 2 evőkanál víz
- 150 gramm édesítő
- 1 csomag kiwi
- 500 gramm eper
- 800 gramm tejföl 12%-os
- 150 gramm édesítő
- 40 gramm zselatin 2 zacsi
- 200 ml langyos víz
- 30 gramm Peak Protein 85 fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
Hozzávalók
A piskóta
Gyümölcsös réteg
A krém
|
- A kiwit megpucoljuk a héjától. Szeleteljük, az epret pedig kockákra vágjuk.
- A tojássárgájából habot verünk 150 g édesítővel, majd óvatosan a liszthez keverjük, amihez teszünk még egy kk. sütőport.
- A tojás fehérjéből szintén habot verünk és a lisztes keverékbe forgatjuk, óvatosan.
- Utána zsírpapírra kenve 150 fokon 20 percet sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk.
- A tejfölt lábasba tesszük és alacsony fokozaton langyosra melegítjük, majd hozzáadunk szintén 150 g édesítőt és 2 adagolókanál vaníliás fehérje port.
- 200 ml langyos vízbe keverjük a 40 g zselatint és egy lábosban forróra főzzük, de ne forrjon semmiképp!! Ha ez megvan, akkor hozzákeverjük langyos tejfölhöz.
- Egy 20-22 cm kapcsos tortaforma aljára pakoljuk egymás mellé a kiwi szeleteket, majd a tortaforma oldalára is szeleteket tapasztunk. Középen egyenletesen megszórjuk a sült piskóta kockákkal, a maradék kiwivel, és a felkockázott eperrel.
- Végül a langyos zselatinos tejföllel egyenletesen feltöltjük a formát. Ha megtelt, óvatosan megrázzuk, ütögetjük, hogy mindenhova beszivárogjon.
- Legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Onnan kivéve, leszedjük a formát és szeletlehető.