-+=
Olvasási idő: 2 perc

A trópusi protein torta igazi parti-arc, hiszen felfrissít a sok finom gyümölcstengerével, hűsít a könnyed krémjével, és persze ebből sem marad el a peak-praktika! Mert ha nyári hangulat van, ott bikini-para is van..:) Ezért fehérjével dobtuk fel a recept tápanyagtartalmát…  hogy aztán bűntudat nélkül, hátradőlve, gyümölcstortát majszolva várjuk a nyarat!

> Peak-tipp! Aki növelni akarja a torta fehérje tartalmát, az tejföl helyett zsírszegény krémtúró és joghurt duóval is próbálkozhat!

A protein pornál érdemes vaníliásat vagy gyümölcsöset választani, de igazából az a fontos, hogy finom legyen, hiszen ez adja a süti krémjét! 🙂

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Más gyümölcsökkel is elkészíthető a torta… például ananásszal, mangóval, málnával banánnal is nyerő!

Tápanyagadatok
Trópusi protein torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 212 Ebből zsírsavak (kcal) 99
% DV (napi érték)*
Összes zsír 11,2g 17%
Szénhidrát 21,2g 7%
Fehérje 8,3g 16%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 4 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 100 gramm zabpehelyliszt
  • 2 db tojás (L vagy XL)
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál víz
  • 150 gramm édesítő
Gyümölcsös réteg
  • 1 csomag kiwi
  • 500 gramm eper
A krém
Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 4 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 100 gramm zabpehelyliszt
  • 2 db tojás (L vagy XL)
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál víz
  • 150 gramm édesítő
Gyümölcsös réteg
  • 1 csomag kiwi
  • 500 gramm eper
A krém
Elkészítés
  1. A kiwit megpucoljuk a héjától. Szeleteljük, az epret pedig kockákra vágjuk.
  2. A tojássárgájából habot verünk 150 g édesítővel, majd óvatosan a liszthez keverjük, amihez teszünk még egy kk. sütőport.
  3.  A tojás fehérjéből szintén habot verünk és a lisztes keverékbe forgatjuk, óvatosan.
  4. Utána zsírpapírra kenve 150 fokon 20 percet sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk.
  5. A tejfölt lábasba tesszük és alacsony fokozaton langyosra melegítjük, majd hozzáadunk szintén 150 g édesítőt és 2 adagolókanál vaníliás fehérje port.
  6. 200 ml langyos vízbe keverjük a 40 g zselatint és egy lábosban forróra főzzük, de ne forrjon semmiképp!! Ha ez megvan, akkor hozzákeverjük langyos tejfölhöz.
  7. Egy 20-22 cm kapcsos tortaforma aljára pakoljuk egymás mellé a kiwi szeleteket, majd a tortaforma oldalára is szeleteket tapasztunk. Középen egyenletesen megszórjuk a sült piskóta kockákkal, a maradék kiwivel, és a felkockázott eperrel.
  8. Végül a langyos zselatinos tejföllel egyenletesen feltöltjük a formát. Ha megtelt, óvatosan megrázzuk, ütögetjük, hogy mindenhova beszivárogjon.
  9. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Onnan kivéve, leszedjük a formát és szeletlehető.

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.