-+=
Olvasási idő: 2 percBrownie az alapja, málnás habos a közepe és mennyei roppanós csoki a teteje! Ő a túró mousse torta!
(Hozzávalók egy 20-22 cm-es tortaformához vannak megadva!)
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Pihentetés | 6 óra |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
A browniehoz
- 2 db tojás
- 80 gramm eritrit
- 100 gramm cukormentes étcsoki
- 100 gramm light vaj
- 75 gramm tönkölyliszt
- 25 gramm darált mandula
- 10 gramm kakaópor
- fél teáskanál sütőpor
Málnás túróhab:
- 250 gramm zsírszegény krémtúró
- 250 gramm mirelit málna
- 4 dl tejszín
- 5 db lapzselatin
- 100 gramm eritrit
Étcsoki ganache:
- 100 gramm cukormentes csoki
- 100 gramm cukrozatlan habtejszín
- + málna, áfonya a díszítéshez
Hozzávalók
A browniehoz
Málnás túróhab:
Étcsoki ganache:
|
Elkészítés
- A cukormentes brownie-t sütjük meg először. Ehhez az étcsokoládét – gőz felett vagy mikróban – összeolvasztjuk a vajjal. Hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojást egy kissé kihabosítjuk a nyírfacukorral. Beleöntjük a vajas-csokis keveréket, majd hozzáadjuk az összes száraz hozzávalót.
- Egy 22 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk egy tűt, és még egy kevés ragad rá, már le is zárhatjuk a sütőt: így biztosan nem sütjük túl a brownie-t, és jó szaftos marad.
- Krém: A fagyott málnát feltesszük melegedni az eritrittel együtt, majd amikor már majdnem forr, lekapjuk, botmixerrel pépesítjük, és feloldjuk benne az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd kicsavart lapzselatint.
- Hozzáadjuk a túrót, és újra jó alaposan átbotmixerezzük. A hideg tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan a kihűlt túrós-gyümölcsös keverékhez forgatjuk.
- Jöhet a torta összeállítása. A brownie lap köré csatoljuk a megtisztított tortakarikát majd ráegyengetjük a gyümölcsös túrómousse-t. Hűtőbe tesszük.
- Amikor megdermedt a mousse réteg, elkészítjük az étcsoki ganache-t. A tejszínt forrpontig melegítjük, és ráöntjük a felaprított csokira. Várunk két percet, majd fényesre keverjük, és a torta tetejére öntjük. Újra behűtjük (az előző hűtéssel együtt összesen legalább hat órát töltsön a torta a hűtőben).