-+=
Olvasási idő: 2 perc

Brownie az alapja, málnás habos a közepe és mennyei roppanós csoki a teteje! Ő a túró mousse torta!

(Hozzávalók egy 20-22 cm-es tortaformához vannak megadva!)

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 6 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A browniehoz
  • 2 db tojás
  • 80 gramm eritrit
  • 100 gramm cukormentes étcsoki
  • 100 gramm light vaj
  • 75 gramm tönkölyliszt
  • 25 gramm darált mandula
  • 10 gramm kakaópor
  • fél teáskanál sütőpor
Málnás túróhab:
  • 250 gramm zsírszegény krémtúró
  • 250 gramm mirelit málna
  • 4 dl tejszín
  • 5 db lapzselatin
  • 100 gramm eritrit
Étcsoki ganache:
  • 100 gramm cukormentes csoki
  • 100 gramm cukrozatlan habtejszín
  • + málna, áfonya a díszítéshez
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 6 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A browniehoz
  • 2 db tojás
  • 80 gramm eritrit
  • 100 gramm cukormentes étcsoki
  • 100 gramm light vaj
  • 75 gramm tönkölyliszt
  • 25 gramm darált mandula
  • 10 gramm kakaópor
  • fél teáskanál sütőpor
Málnás túróhab:
  • 250 gramm zsírszegény krémtúró
  • 250 gramm mirelit málna
  • 4 dl tejszín
  • 5 db lapzselatin
  • 100 gramm eritrit
Étcsoki ganache:
  • 100 gramm cukormentes csoki
  • 100 gramm cukrozatlan habtejszín
  • + málna, áfonya a díszítéshez
Elkészítés
  1. A cukormentes brownie-t sütjük meg először. Ehhez az étcsokoládét – gőz felett vagy mikróban – összeolvasztjuk a vajjal. Hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojást egy kissé kihabosítjuk a nyírfacukorral. Beleöntjük a vajas-csokis keveréket, majd hozzáadjuk az összes száraz hozzávalót.
  2. Egy 22 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk egy tűt, és még egy kevés ragad rá, már le is zárhatjuk a sütőt: így biztosan nem sütjük túl a brownie-t, és jó szaftos marad.
  3. Krém: A fagyott málnát feltesszük melegedni az eritrittel együtt, majd amikor már majdnem forr, lekapjuk, botmixerrel pépesítjük, és feloldjuk benne az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd kicsavart lapzselatint.
  4. Hozzáadjuk a túrót, és újra jó alaposan átbotmixerezzük. A hideg tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan a kihűlt túrós-gyümölcsös keverékhez forgatjuk.
  5. Jöhet a torta összeállítása. A brownie lap köré csatoljuk a megtisztított tortakarikát majd ráegyengetjük a gyümölcsös túrómousse-t. Hűtőbe tesszük.
  6. Amikor megdermedt a mousse réteg, elkészítjük az étcsoki ganache-t. A tejszínt forrpontig melegítjük, és ráöntjük a felaprított csokira. Várunk két percet, majd fényesre keverjük, és a torta tetejére öntjük. Újra behűtjük (az előző hűtéssel együtt összesen legalább hat órát töltsön a torta a hűtőben).

Almás palacsinta pite ITT!

túrómousse torta

cukormentes túrómousse torta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!