Az ősz az igazi szívmelengető színek és illatok évszaka. Ennek egyik megtestesülése számomra a sütőtök.
Amellett, hogy isteni finom, rendkívül egészséges zöldségféle is. Kimagasló a magnézium, kálium és béta-karotin tartalma. Remek antioxidáns és c-vitamin forrás.
Fogyni vágyók se féljenek tőle, kalóriatartalma rendkívül alacsony, viszont sokáig jóllakottság érzetet biztosít a benne lévő rostok miatt.
A túró mellett pedig a Keep Calm Casein biztosítja a kellő fehérjetartalmat!
Én is igyekszem minél több sütőtököt enni ilyenkor ( ami egyébként nem esik nehezemre ? ), így az eredeti túrós csiga receptemet feltúrbóztam egy kis tökkel is, hogy igazán szezonális legyen a végeredmény.
Aki még nem került őszi hangulatba, annak garantálom ez a recept segíteni fog ?
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 50 perc |
Mennyiség |
db
|
- 250 g zsírszegény túró
- 230 g (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 1 tk sütőpor
- 50 g kókuszzsír
- 1 dl hideg víz
- 50 g Peak Keep Calm Casein fehérjepor
- 150 g sütőtök püré
- 2 púpos evőkanál ricotta
- 0,5 tk fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vajas keksz íz 250g
Hozzávalók
Tészta
Krém
|
- A tészta összes hozzávalóját kimérjük és alaposan összekeverjük, egynemű masszává gyúrjuk. Ha túl ragacsos lisztet, ha túl porhanyós akkor egy kis vizet adjunk hozzá.
- Lisztezett deszkán nyújtsuk ki körülbelül 2 cm vastagra, majd kenjük meg a krémmel.
- Óvatosan és amennyire tudjuk szorosan tekerjük fel. Majd szeleteljük fel, én körülbelül ujjnyi vastagra vágtam őket, de ki hogy szeretné.
- Egy tetszőleges szilikonos sütőpapírral bélelt tálba/tepsibe sorkoztassuk a csigákat majd kenjük meg egy felvert tojással.
- 180 fokon körülbelül 50 perc alatt süssük készre.