-+=
Olvasási idő: 2 perc

Növényi alapon is nagyon egyszerű rakott dolgokat készíteni, mivel azoknak alapból is egy jó része növényi hozzávalóból készül (káposzta, zöldbab, kelkáposzta, karfiol … és általában rizs), a húst viszont nagyon egyszerű helyettesíteni. A fasírtban a kollagén miatt ez a fasírt nem teljesen vegán, de igazi husi nincs benne.

Sokan zöldségekkel helyettesítik vagy szójával – nekem ezek valamiért nem jöttek be. A szója ízét nem szerettem, fura volt az állaga – a növényi dolgok meg kicsit ilyen “too much” feelinget adtak.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Ezért gondoltam, hogy a Peak Fasírtporral próbálkozok! Ennek alapvetően csirke íze van – de nincs benne hús, szóval vega változatra tök jó… ellenben az íze is finom lesz! ITT nézheted meg a Peak FASÍRTPORT!


Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 100 gramm rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 100 gramm Peak MeatBalls with collagen - fasírt (por)
  • 90 ml víz
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, fokhagyma
  • 1 doboz Skyr joghurt nem kell az egész, de én szeretem jó sok cuccal 🙂
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 100 gramm rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 100 gramm Peak MeatBalls with collagen - fasírt (por)
  • 90 ml víz
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, fokhagyma
  • 1 doboz Skyr joghurt nem kell az egész, de én szeretem jó sok cuccal 🙂
Elkészítés
  1. A káposzta torzsáját kivágjuk, majd a káposztát nagy cikkekre vágjuk és sós vízben 15-20 percig főzzük. Leszűrjük róla a vizet, a káposztát lazán kinyomkodjuk.
  2. A rizst megpároljuk a szokott módon kétszeres mennyiségű vízben.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk. A fasírtport elkeverjük a vízzel.
  4. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fasírt keverékünket, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a saját leve elfő. Megszórjuk a paprikával, nyomunk bele fokhagymát és összepároljuk.
  5. Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizs nagyrészét, megkenjük Skyr joghurttal, majd rátesszük a fasírtos cuccot. Rétegezzük újból rizzsel, végül befedjük a maradék káposztával, és meglocsoljuk Skyrrel.
  6. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.