Majdnem Vega rakott kelkáposzta – egyszerűen, így még nem etted!
Majdnem Vega rakott kelkáposzta, ahol végre FINOM és FŰSZERES a töltelék, de hús nem kell hozzá! A kollagén miatt ez a fasírt nem teljesen vegán, de igazi husi nincs benne
Majdnem Vega rakott kelkáposzta, ahol végre FINOM és FŰSZERES a töltelék, de hús nem kell hozzá! A kollagén miatt ez a fasírt nem teljesen vegán, de igazi husi nincs benne
-+=
Olvasási idő: 2perc
Növényi alapon is nagyon egyszerű rakott dolgokat készíteni, mivel azoknak alapból is egy jó része növényi hozzávalóból készül (káposzta, zöldbab, kelkáposzta, karfiol … és általában rizs), a húst viszont nagyon egyszerű helyettesíteni. A fasírtban a kollagén miatt ez a fasírt nem teljesen vegán, de igazi husi nincs benne.
Sokan zöldségekkel helyettesítik vagy szójával – nekem ezek valamiért nem jöttek be. A szója ízét nem szerettem, fura volt az állaga – a növényi dolgok meg kicsit ilyen „too much” feelinget adtak.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
1dobozSkyr joghurtnem kell az egész, de én szeretem jó sok cuccal 🙂
Elkészítés
A káposzta torzsáját kivágjuk, majd a káposztát nagy cikkekre vágjuk és sós vízben 15-20 percig főzzük. Leszűrjük róla a vizet, a káposztát lazán kinyomkodjuk.
A rizst megpároljuk a szokott módon kétszeres mennyiségű vízben.
A vöröshagymát apróra vágjuk. A fasírtport elkeverjük a vízzel.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fasírt keverékünket, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a saját leve elfő. Megszórjuk a paprikával, nyomunk bele fokhagymát és összepároljuk.
Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizs nagyrészét, megkenjük Skyr joghurttal, majd rátesszük a fasírtos cuccot. Rétegezzük újból rizzsel, végül befedjük a maradék káposztával, és meglocsoljuk Skyrrel.
Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.