Ki ne emlékezne a jó kis iskolai meggyes piskótára, mert én, amikor ezt a sütit megízlelem, mindig bevillan, ahogy a menzán kanál és tányércsörömpölés közepette majszoltam az osztálytársaimmal ezt a fajta édességet. Idézzük fel az iskolai éveket, de végre diétásan!
Meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 5 ek. zabpehelyliszt
- 2 ek. Slim Secret protein – túró-citrom
- 1 kk. citromlé
- 7 ek. víz
- 3 db tojás
- 1 kk. sütőpor
- 3 ek. eritritol
- 1 üveg cukormentes meggybefőtt
Diétás meggyes piskóta
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót: zabpehelyliszt, fehérjepor, víz, sütőpor, citromlé. Ha egy kicsit lazára sikerülne, akkor adhatunk még hozzá zabpehelylisztet, viszont, ha túl sűrű lenne, akkor pedig vizet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és összedolgozzuk a tojássárgás masszával, vigyázz, hogy ne törjön össze a hab. Miután kész megszórjuk a zabpehelylisztbe forgatott meggyel, mert így nem süllyed le az aljára, sajnos én kihagytam ezt a mozzanatot, így az össze a süti alján landolt. Irány a sütő 175 fokon 25 perc.