Mielőtt megijednél, hogy milyen hosszú a hozzávalók listája és maga a recept, nyugi, nem bonyolult, csak annak tűnik. Nagy vonalakban vázolom. Készítesz egy 15 perces piskótatésztát. Főzöl kétféle csokipudingot, csak máshogy ízesíted. Ami még kelleni fog, Dietella mogyorókrém, darált dió, cukormentes keksz és cukrozatlan tejszínhab. Összepakolod és voilá, kész is! Ennyi, ugye nem is nehéz?! Na, hajrá!
Hozzávalók a piskótához:
- 3 ek. Peak Anabolic Protein Fusion tejszínes sütis íz (természetesen helyettesíthető, én azért ezt használtam, mert szerintem van egy kis diós beütése)
- 4 ek. zabpehelyliszt vagy szénhidrát-csökkentett liszt
- 2 ek. eritrit
- 2 ek. darált dió
- 4 tojás
- 10-12 ek. víz
- ½ csomag sütőpor
Pudingos 1. réteg:
- 1 cs étcsokoládés pudingpor
- 2 dl növényi tej
- 2 dl koffeinmentes kávé lefőzve
- 2 ek. eritrit
- 1 doboz (130 g) Diablo cukormentes keksz vagy bármilyen másfajta keksz
- 3 ek. wheytella
- 2 ek. darált dió
Pudingos 2. réteg:
- 2 ek. rumaroma
- 1 cs. étcsokoládés pudingpor
- 2 ek. eritrit
- 2 dl növényi tej
- 2 dl víz
+ cukrozatlan tejszínhab
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztod. A sárgáját fehéredésig kikevered az eritrittel, majd jöhet a zabpehelyliszt, sütőpor, fehérjepor, darált dió és a víz. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd a kész masszánkat óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt (18 cm átmérőjű) tortaformába öntjük és 175 fokon 15 percig sütjük. Mielőtt elkészül, érdemes tűpróbát végeznünk. Amikor kihűlt, kettévágjuk.
Egy csomag étcsokis pudingport kifőzünk 2 dl koffeinmentes kávéval, 2 ek eritrittel és 2 dl növényi tejjel.
A cukormentes kekszeket 2dl növényi tejbe áztatunk, amit 2 ek. rumaromával ízesítünk. Ezt a maradék tejet fogjuk használni a következő pudingos réteg elkészítéséhez.
Külön kifőzünk még egy adag étcsokis pudingport 2 dl vízzel, 2 ek eritrittel és a kekszhez használt rumos tejjel.
Amikor már így minden megvan, összeállítjuk a tortának.
- réteg: piskóta
- réteg: kávés puding, aminek a tetejét megszórjuk darált dióval
- réteg: piskóta
- réteg: dietellával kenjük meg a piskóta tetejét, amire rátesszük a rumos tejbe áztatott kekszünket.
- réteg: rumos puding
- réteg: cukormentes tejszínhab
A tetejét bátran megszórhatjuk darált dióval és olvasztott Dietellát csurgathatunk rá.