-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt időszakban édesség-gyárossá váltam, de ma eljött az a pillanat, amikor a szervezetem egyensúlyért kiáltott! Ideje valami sósba harapni. 🙂 Szétnéztem a hűtőben, hogy mit is ehetnék, de a maradék spenótfőzeléken kívül nem sok mindent találtam. Ezzel csak egy baj volt: nem kívántam már ezt az állagot. Így jött az ötlet a muffinhoz. Ezzel két legyet ütöttem egy csapással: nem lesz kidobandó ételmaradék (igyekszem ezt mindig elkerülni), illetve sós falatkákhoz jutok. Az eredmény pedig meglepően finom! 😉

Hozzávalók (12 db rendes méretű muffinhoz):

  • 30 dkg süteményliszt (diétának megfelelő)
  • 365 g maradék spenótfőzelék
  • 2 db tojás
  • 10 dkg tofu (akár füstös ízű is)
  • 50 g kókuszolaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szárított gyömbér
  • 1 teáskanál feketebors
  • 0,5 teáskanál só
  • 50 g Peak Vegan Protein Fusion (semleges ízű)
  • 150 g növényi joghurt

Elkészítése:

1. A száraz alapanyagokat tegyük egy tálba, keverjük össze.

2. Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, és kavarjuk csomómentesre a masszát. Érdemes a tofut csak a végén hozzáadni, hogy ne törjön apró morzsára, miközben dolgozunk a tésztán.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

3. Porciózzuk ki a muffin formákba (én jobban szeretem a szilikonos mini muffin formát, mert kevesebb hulladékkal jár, és ezzel még a papírba ragadós muffintészta is remekül kisüthető – például a zabkorpás muffin tipikusan ilyen tésztájú).

4. Előremelegített 180 °C-os sütőben, hőlégkeveréses üzemmódban süssük 20-25 percig.

5. Jólesően faljuk be mind! 🙂

Ez a spenótmennyiség nem csinál intenzív spenót ízt a muffinnak, így nem csak magában tökéletes, hanem például kitűnő főzelékekhez hús helyett. Én sütöttem egy kis bacont hozzá, mert egyrészt belefér a mai napba, másrészt jól mutat a képen! 😛

Ha esetleg több spenótfőzelék marad ránk, nyugodtan beletehetjük mind, ekkor a joghurtot lassan adagoljuk a masszához, hogy ne legyen túlságosan is híg a tészta.

100 g muffin tápértéke: 203,8 kcal, 9,1 g fehérje, 25,3 g szénhidrát és 7,4 g zsír.

Jó étvágyat!


muffin

vegán muffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.