Sütőtök-csokoládé kombinációja mennyei, hát még ha a Dietella is csatlakozik hozzá! A gyömbérrel pedig igazi, pikáns, egyedi ízvilágot alkothatsz. Elképesztően finom recept következik, melyet azért is szeretni fogsz, mert viszonylag gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók a tésztához:
- 7 dkg teljes kiőrlésű vagy zabpehelyliszt
- fél csomag sütőpor
- fél tk. szódabikarbóna
- 2 ek. zsírszegény kakaópor
- 1 ek. Dietella
- 7 dkg étcsokoládé
- 17 dkg sütőtök püré
- 10 dkg eritrit
- 1 tk. reszelt gyömbér
- 0,75 dl kókuszzsír
- 1 tojás
- 10 dkg kandírozott gyömbér
A csokikrémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál Dietella
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A tojást habosítjuk az eritrittel. Hozzáadjuk a sütőtök pürét, a frissen reszelt gyömbért, a zsiradékot és a gőz fölött felolvasztott, majd lehűtött csokoládét. Csomómentesre elkeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd jól összedolgozzuk a csokis masszával.
A tésztát egy kizsírozott, kilisztezett vagy sütőpapírral beborított 18 cm-es tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon „tűpróbáig” sütjük, kb. 40-45 percig.
A csokikrémhez felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, simára keverjük, amíg el nem olvad benne a csoki, majd a kihűlt tésztára kenjük. Díszíteni apróra vágott kandírozott gyömbérrel díszíthetjük, pluszban pedig a sütőtökből megmaradt, formára kivágott díszekkel.