Ez az ízletes szardellás-sós keksz megállja a helyét a diétádban! Növényi mártogatósokkal, vagy egy kis paradicsommal, paprikával, uborkával együtt igazi vitaminbomba lehet reggelire, vagy tízóraira!
Sós keksz
Hozzávalók:
- 120 g teljes kiőrlésű liszt
- 115 g kókuszsír
- 115 g finomra reszelt kemény sajt
- 50 g lecsöpögtetett és apróra vágott szardella filé
- 50 g kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
- fél teáskanál cayenne bors
Diétás sós keksz
Elkészítése:
1. Tedd az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe, és addig dolgozd, míg szilárd tésztát nem alkot.
2. Fedd be fóliával, és hűtsd 20 percig.
3. A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
4. Nyújtsd ki a tésztát egy vékonyan belisztezett nyújtódeszkán.
5. A tésztát vágd hosszanti csíkokra, majd a csíkokat váltakozó irányban úgy, hogy háromszögeket kapj.
6. Tedd őket egy sütőlapra, és süsd 8-10 percig, amíg aranybarna nem lesz.
7. Tálalás előtt enyhén sózd meg.
Padlizsánkrémmel nagyon finom, de ha nincs kedved bajlódni az elkészítésével, mártogasd csak egyszerűen kalóriamentes Walden szószba.
Jó étvágyat!