Különleges tojás reggeli, ami nem a megszokott rántotta feelinget adja. Ezért a receptért megéri egy kicsit korábban felkelni, hogy elkészítsd, hidd el! 🙂
Quinoa
Hozzávalók:
- 1 teáskanál kókuszolaj
- fél csésze quinoa
- 8 db tojás
- 2,5 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kakukkfű (ha lehet friss)
- fél teáskanál só és bors
- 2 csokor bébi spenót durvára vágva
- 15 dkg reszelt parmezán sajt
Tojásos quinoa
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175 C fokra, és olajozz ki egy 20×20 cm-es tepsit.
Tedd a quinoát egy apró hálós szitába és engedj rá hideg vized addig, amíg a víz tisztán folyik ki.
Egy nagy tálban verd fel a tojásokat és tedd hozzá a tejet, fokhagymát, kakukkfüvet, sót, borsot és a quinoát. Végül keverd bele a spenótot is és önts az előkészített tálba.
Feszesen fedd be egy fóliával és kicsit rázogasd meg az edényt, hogy a quinoa leüljön az aljára. Süsd 45 percig.
Távolítsd el a fóliát, szórd meg a tetejét a reszelt parmezánnal és fedetlenül tedd vissza a sütőbe 10-15 perce, hogy aranybarnára piruljon.
Tedd félre, hogy kicsit hűljön, majd szeleteld fel és tálalhatod.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Tojással sült quinoa" című cikkhezBiztos finom de picit drága 🙁